Güncel

Serapool davasında karar çıktı

Pendik SERAPOOL fabrikasında sendikalaşan işçilerin işten atılması üzerine yapılan fiili greve mahkemeden onay çıktı.

25 Aralık 2015 Saat: 07:59
Serapool davasında karar çıktı
Serapool davasında karar çıktı

Pendik SERAPOOL fabrikasında sendikalaşan işçilerin işten atılması üzerine yapılan fiili greve mahkemeden onay çıktı. 114 işçinin  tazminatsız bir şekilde işten çıkaran işveren, sendika ve işçilere dava açmıştı. İşyeri sahibinin yasadışı grev yaptıkları gerekçesiyle işçiler aleyhine açtığı dava, işçilerin lehine sonuçlandı. İşçilerin grev hakkını genişleten bu karar, bütün işçiler için bir kazanım olarak değerlendiriliyor.

Fabrikada çalışan işçiler DİSK’e bağlı Cam Keramik-İş Sendikası’na üye olmuş, patron da buna işçi kıyımıyla yanıt vermişti. Bunun üzerine fabrikadaki tüm işçiler fiili olarak greve çıkmıştı. Fabrika önünde süren direnişin 197. gününde patronun “yasadışı greve çıkarak zarar uğrattıkları” iddiasıyla işçiler ve sendika aleyhine açtığı tazminat davası görüldü. Davanın Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesi’nde 1. İş Mahkemesinde görülen son duruşmasında işçiler lehine karar çıktı. Mahkeme heyeti ‘kanun dışı grev tespiti davasını’ reddetti.

Kararı gazetemize değerlendiren işçiler,“Davacı taraf, Sendika ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’na dayanarak dava açmıştı. Bu kanun zaten antidemokratik bir kanun. Mahkeme sendika kanununu aşarak, uluslararası mevzuata, ILO, AİHM’e uygun bir karar verdi” dediler.

Birçok iş kolunda çalışma koşullarındaki zorluk, düşük ücret gibi nedenlerle işçilerin toplu şekilde eylem yaptığı için kapı önüne koyulduğunu ifade eden işçiler, “ Bu karar emsal oluşturacak bir karar oldu. Önümüzdeki süreçte işçilerin işe iade davası var. Bu karar orada da bir kazanım elde edileceğini gösteriyor” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız