Güncel

Seydişehir çağrısı: Ölüm orucuna dönüşmeden adım atın

Konya Seydişehir T Tipi Cezaevi’nde baskı ve işkenceye karşı 6 tutuklunun başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi devam ediyor. Tutuklulardan Yılmaz Uçar’ın ağabeyi Ömer Uçar, eylemin ölüm orucuna dönüşmemesi için adım atılmasını istedi.

12 Mayıs 2020 Saat: 00:40
Seydişehir çağrısı: Ölüm orucuna dönüşmeden adım atın
Seydişehir çağrısı: Ölüm orucuna dönüşmeden adım atın
Konya Seydişehir T Tipi Cezaevi’nde baskı ve işkenceye karşı 6 tutuklunun 6 Mayıs'ta başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi devam ediyor. Tutuklulardan Yılmaz Uçar’ın ağabeyi Ömer Uçar, kardeşinin açlık grevinin ardından hücreye atıldığını ve darp edildiğini dile getirerek, eylemin ölüm orucuna dönüşmemesi için gerekli adımların atılmasını istedi.  
‘BİR HEYET GİTMELİ’ 
Bir heyetin acilen cezaevine gitmesi gerektiğini vurgulayan Uçar, heyetin cezaevinde inceleme yapması ve raporu kamuoyuna açıklamalarını istedi. Uçar, “Kardeşim ve arkadaşları can güvenliklerinin olmadıklarını, adeta ölümü beklediklerini söylüyorlar. Biz bir haftadır onlardan hiçbir haber alamıyoruz. Görüş yapılamadığı için de görüşe gidemiyoruz. Yine kardeşimin telefon hakkı ise iptal edilmiş. Yani bizim haber alabileceğimiz hiçbir kanal kalmadı. Kardeşim açlık grevine girdikten sonra onlara soruşturma açtılar ve onları sürekli hücreye atıyorlar” dedi.  
‘KAYGIYLA BEKLİYORUZ’ 
Tutukluların ölüm orucuna başlamamaları için mutlaka bir çözümün geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Uçar, “Bu baskıya karşı tutsakların ellerinde bedenlerini açlığa yatırmanın dışında bir seçenek bırakılmadı. Bir insan bedenini ölüme yatırıyorsa orada çok ağır işkence ve ihlaller olduğu anlamına geliyor. Anne ve babam kronik hasta ve kardeşimin durumundan dolayı büyük bir acı yaşıyorlar. Öncelikle tutsakların üzerindeki bu eziyete son verilmelidir. Yine kardeşim ve arkadaşları ailelerin rahatlıkla ziyaret edebilecekleri bir kentin cezaevine gönderilmesini istiyoruz. Maddi imkansızlıklardan dolayı üç yıldır onun görüşüne gidemiyoruz. Devletin adım atmasını istiyoruz. Adım atılmaması durumunda çok büyük sorunlar çıkar. Ailesi olarak kaygıyla yaşanacakları bekliyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız