Güncel

Siyasi tutukluya sürgün cezası

Cezaevlerinde siyasi tutuklulara yönelik hak ihalalleri sürüyor.

9 Şubat 2019 Saat: 09:21
Siyasi tutukluya sürgün cezası
Siyasi tutukluya sürgün cezası

Siyasi tutuklu Aydın Akış’ın 4 Şubat Pazartesi günü Tekirdağ 1 No’lu Cezaevi’nden Bolu F Tipi Cezaevi’ne sürgün edildiği ortaya çıktı. Konu hakkında BirGün’e bilgi veren Aydın Akış’ın ağabeyi Ali Akış, Düzce T Tipi Cezaevi’nde 4 gün boyunca gördüğü işkence ile gündeme gelen kardeşinin sürgün edildiği ring aracında da kötü muamele ve hakaretlere maruz kaldığını aktardı.

Sürgünlerin siyasi tutuklular üzerine bir sindirme yöntemi olduğunu vurgulayan Akış, müebbet hapse çarptırılan ve 12 yıldır cezaevinde olan kardeşinin 5’inci sürgünü olduğuna dikkat çekti. Akış, kardeşinin daha önce de Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Cezaevi’ne sürdün edildiğini anlattı.

Aradan iki ay geçmeden bu kez de Bolu F Tipi Cezaevi’ne sürgün edilen kardeşinin ring aracında yine işkenceye maruz kaldığına değinen Akış, “Ailelere dahi haber vermeden sürgün etmeleri yetmiyormuş gibi işkence edip hakaret ediyorlar. Bu son sürgün sonrası kardeşimle yaptığı telefon konuşmasında bana yol boyunca kötü muamele ve hakaretlere maruz kaldığını aktardı” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız