Güncel

Şortlu hemşireye tekme atan saldırgan tutuklandı

Maslak'ta bir otobüste yolculuk yapan Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için tekme atan Abdullah Çakıroğlu tutuklandı.

19 Eylül 2016 Saat: 22:54
Şortlu hemşireye tekme atan saldırgan tutuklandı
Şortlu hemşireye tekme atan saldırgan tutuklandı
Maslak'ta bir otobüste yolculuk yapan Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için tekme atan Abdullah Çakıroğlu tutuklandı. Abdullah Çakıroğlu'nun sosyal medya hesabından “Çıplak giyinen kadın karımdır” paylaşımında bulunduğu ortaya çıktı.

İstanbul’da belediye otobüsünde yolculuk yapan hemşire Ayşegül Terzi’ye şort giydiği için tekmeyle saldıran Abdullah Çakıroğlu “basit yaralama” suçundan işlem yapılarak serbest bırakıldı. Akşam saatlerinde ise İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Nöbetçi savcılık talimatı ile Çakıroğlu hakkında bu kez “Halkı kin ve düşmanlığa teşvik etmek” suçlamasıyla tekrar yakalama kararı çıkartıldı ve gece geç saatlerde yeniden gözaltına alındı.

Mahkemeye sevk edilen saldıgan Abdullah Çakıroğlu tutuklandı.

TUTUKLAMAYA SEVK EDİLMİŞTİ

Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirilen Çakıroğlu yeni bir savcıya ifade verdi. Müracaat savcılığında ifade veren Çakıroğlu, Türk Ceza Kanunu'nun(TCK) 216/1. Maddesinde düzenlenen "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve TCK 115/3. maddesinde düzenlenen "İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçlarından tutuklanması talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmişti.

Ayşegül Terzi Maslak’taki evine giderken otobüste şort giydiği için Çakıroğlu’nun tekmeli saldırısına uğramıştı. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, otobüsteki güvenlik kamera kayıtlarını inceleyerek, Abdullah Çakıroğlu’nu gözaltına aldı. Ayşegül Terzi, şüphelinin yakalanması üzerine, önceki gece teşhis için Asayiş Şube Müdürlüğü’ne gitti. Şüpheliyi teşhis eden genç kadın, “Bugün benim bayramım. O gün bana bayramı yaşatmadı, yaşayamadım” dedi.

Adliyeye sevk edilen Çakıroğlu’nun Emniyet’teki ifadesinde, “Ben psikolojik tedavi görüyorum. Bir anda istemdışı tekme attım” dediği öğrenilirken Emniyet çıkışında basın mensuplarının sorularını “Arkadaşlar her şey kontrol altında. Sıkıntı yok, gerekli izahatları yapacağım. Vandalların saldırısına uğradım. 20 tane solcu terörist bana saldırdı. Her şey İslam hukukuna göre oldu” diye yanıtladı.

Açık görünce tekmelerim

Çakıroğlu’nun, savcılıkta verdiği ifadede “Vücutta açık gördüğüm yerlere tekme atarım. Giyimini beğenmediklerimi döverim. Devlet bunlara ceza vermiyor. Devlet bunları cezalandırmalı” dediği öğrenildi. Çakıroğlu’nun “Bipolar duygu durum bozukluğu” hastalığı nedeni ile 15 gün yatılı tedavi gördüğü, yakınlarının isteği üzerine olaydan kısa bir süre önce hastaneden taburcu edildiği öğrenildi. Çakıroğlu’nun sosyal medya hesabından “Çıplak giyinen kadın karımdır” paylaşımında bulunduğu ortaya çıktı.

AİLE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI KAYA: OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Öte yandan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ayşegül Terzi'yi telefonla aradı. Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Aile Bakanı Kaya'nın "Bakanlık olarak olayın takipçisi olacağız" dediği öğrenildi. Ayşegül Terzi'ye geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Kaya'nın, telefon görüşmesinde, kadına şiddetin ne sebeple olursa olsun kabul edilemez olduğunu ve bakanlık olarak olayın takipçisi olacaklarını vurguladığı öğrenildi. Aile Bakanı Kaya'nın ayrıca İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne Ayşegül Terzi'ye her türlü desteğin sağlanması konusunda talimat verdiği belirtildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız