Güncel

Taksim'de Soma eylemi: FETO’nün cinleri değil bu bir katliam

Sosyal Haklar Derneği'nin Soma katliamında hayatını kaybedenler için Taksim’de yapmak istediği anma etkinliği polis engeline takıldı.

14 Ağustos 2016 Saat: 11:08
Taksim'de Soma eylemi: FETO’nün cinleri değil bu bir katliam
Taksim'de Soma eylemi: FETO’nün cinleri değil bu bir katliam

Sosyal Haklar Derneği'nin (SHD) Soma katliamında hayatını kaybedenler için Taksim’de yapmak istediği anma etkinliği polis engeline takıldı. Taksim Meydanı’nda darbeye karşı yapılan ‘Demokrasi Mitingleri’ni hatırlatan Avukat Can Atalay, “Demokrasi işleyiş, yöntem ve usulleri ile bir bütündür, bölünemez” dedi.

Taksim Meydanı’nda toplanmaları engellenen grup, Fransız Kültür Merkezi önünde bir araya geldi. ‘Soma’yı unutma unutturma’, ‘İş kazası değil bu bir katliam’ sloganlarının atıldığı eylemde “FETO’nün cinleri değil bu bir katliam’, ‘OHAL’de de bu halde de adalet istiyoruz’ pankartları açıldı.

Burada konuşan SHD Başkanı Can Atalay, “Sanki failleri bilmiyor muşuz gibi olayı FETÖ’ye yıkıyorlar. Soma’da FETÖ parmağı arayanlar, Yargıtay’da işçilerin aleyhine karar veren hakimlerin ellerine bakmalıdır. Soma Katliamı ya da bütün olarak sosyal cinayetler, komplo teorileri ile aklanamaz” dedi.

Anma etkinliğini Taksim’de yapmak istediklerini ancak engelleme ile karşılaştıklarını belirten Atalay, Taksim’in bir kısım yurttaş için açık, kendileri için kapalı olduğunu söyledi.

CHP Eski İstanbul Milletvekili Melda Onur da ‘demokrasi nöbetleri’ne atıf yaparak, “Böyle bir ortamda keşke bu hareketi sahiplenselerdi. Keşke Taksim’de, Soma’da adalet için de bir nöbet tutabilseydik” dedi.(Evrensel)

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız