Güncel

Tarım Orkam-Sen: Haksız şekilde açığa alınan üyelerimiz iade edilsin

Tarım Orkam-Sen, 15 Temmuz sonrası 7 üyelerinin ihraç edildiği, 56 üyelerinin de açığa alındığını duyurdu.

27 Aralık 2016 Saat: 14:02
Tarım Orkam-Sen: Haksız şekilde açığa alınan üyelerimiz iade edilsin
Tarım Orkam-Sen: Haksız şekilde açığa alınan üyelerimiz iade edilsin

KESK’e bağlı Tarım ve Ormancılık Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası (Tarım Orkam-Sen), 25 Aralık günü 41 üyelerinin açığa alındığını duyurdu.

15 Temmuz sonrasında sendikanın açığa alınan üye sayısı 56'ya, ihraç edilen üye sayısı da 7 ulaştı. Durumla ilgili sendika genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Hamit Kurt, 25 Aralık'ta açığa alınan üyelerine 2 kez tebligat yapıldığına dikkat çekerek, “Üyelerimize ilk tebligatta   'FETÖ terör örgütü nedeniyle' açığa alındıkları söyleniyor daha sonra bu düzeltilip 'diğer terör örgütleri nedeniyle' deniyor. 25 Aralık'tan önce  Bakanlık Personel Dairesi Başkanlığıyla yaptığımız görüşmelerde bize 'biliyoruz bize garip geliyor sizden açığa alınan olması' demişlerdi. Ama bu görüşmeden sonra 51 üyemizi daha açığa aldılar ve toplam açığa alınan sayısını 56'ya ulaştırdılar” diye konuştu. Kurt, son açığa alma işleminde 10 Ekim mağduru Tarım Orkam-Sen  Genel Mali Sekreteri Hıdır Demir'in de olduğunu belirtti.

Kurt, ihraç edilen ve açığa alına üyelerini bir kenarda unutmayacaklarını söyleyerek, “Biz sarı sendikalara benzemeyiz. Açığa alınan ve ihraç edilen her üyemiz onurumuzdur. Yaratmaya çalıştıkları mağduriyet bizi bölmez tam tersine güçlendirir. Arkadaşlarımız görevine dönene kadar onlarla birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız