Güncel

TAYAD'lı aileler: Tecrite son verilsin

Galatasaray Lisesi önünde açıklama yapan TAYAD'lı aileler hapishanelerde sürgünlerin ve görüş yasaklarının son bulmasını talep etti.

26 Mart 2017 Saat: 00:32
TAYAD'lı aileler: Tecrite son verilsin
TAYAD'lı aileler: Tecrite son verilsin

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği üyeleri (TAYAD) Taksim Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelerek hapishanelerde sürgün, görüş yasakları, sevk ve saldırılara karşı açıklama yaptı. 

"Devrimci tutsaklar onurumuzdur", "Kahrolsun faşizm yaşasın mücadelemiz", "Sürgün sevklere son" sloganları atan aileler "Sohbet hakkı uygulansın. Hasta tutsaklar serbest bırakılsın. Kitap sınırlaması kaldırılsın" pankartı taşıdı.

Tayad'lı aileler adına açıklama yapan Nagihan Kurt, Hasta tutsak Mesude Pehlivan'ın durumuna dikkat çekti. Kurt, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın hapishanelerde işkence yok sözünü hatırlattı. Kurt, "Silivri 9 Nolu Hapishane Müdürü Ali Demirtaş kanser hastası olan devrimci tutsak Mesude Pehlivan'a 6 gün hücreye koyma cezası verdi. Şimdi de kanser hastası Mesude Pehlivan'ı hücreye atmak istiyor" diye konuştu. Ömrünün  16 senesini Bayrampaşa, Bakırköy ve Silivri Hapishanelerinde geçirmiş olan  52 yaşında  Mesude Pehlivan'ın durumuna dikkat çeken Kurt, "Hapishanelerdeki yüzlerce hastadan biri olan Mesude Pehlivan kendi ihtiyaçlarını bile zor karşılamaktadır. Kanser hastası olan evladımız Mesude Pehlivan'ı  tecrit hücresine atarak katletmek istiyor.  Mesude Pehlivan'ın başına gelecek her şeyden Silivri 9 nolu hapishane müdürü sorumludur" dedi.

Kurt, Tayad'lı aileler olarak tecrite karşı mücadele edeceklerini belirtti. Eylem atılan sloganlarla son buldu. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız