Güncel

Televizyon kanallarına mühür vuruldu

RTÜK ve polis ekipleri, Hayatın Sesi televizyonunu, Zazaca yayın yapan Jiyan TV ile Çocuk Kanalı Zarok TV ve Özgür Gün TV ile Özgür Gün Radyo mühürledi.

4 Ekim 2016 Saat: 12:21
Televizyon kanallarına mühür vuruldu
Televizyon kanallarına mühür vuruldu

RTÜK ve polis ekipleri mühürleme işlemi için Hayatın Sesi televizyonuna geldi. Mühürleme sırasında, Hayatın Sesi binasında ziyaret için gelen DİSK heyeti ve EMEp Genel Başkanı Selma Gürkan bulundu.

Yine Zazaca yayın yapan Jiyan TV ile Çocuk Kanalı Zarok TV'ye giden polis ve maliye memurları, televizyonların kapısına mühür vurdu.

Azadi TV, Jiyan TV ve Zarok TV'nin bulunduğu binaya giden polis ve vergi memurlarının arama ve sayım işlemi yaklaşım 3 saat sürdü. Azadi TV'de 3 saat süren arama ve sayım sonrası Azadî TV'nin kapısına mühür vurularak kapatıldı. Sayım esnasında Azadi TV çalışanları polis tarafından dışarıyla çıkartılarak, televizyon yöneticileri eşliğinde sayım yapıldı. TV'nin kapısına mühür vurulmasıyla binada bulunan mal varlığına el konulduğu öğrenildi. 

HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca ve HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Cebbar Leygara ve beraberindekler bina önüne gelerek çalışanlara destekte bulundu.Bahçede bekleyen TV çalışanları, Kürtçe ve Zazaca şarkıları gitar eşliğinde çalarak stranlar söyledi. Kilidin değiştirtmesiyle kapı mühürlendi.

Ayrıca, Daha önce yayını TÜRKSAT'tan çıkarılan ve yerelde yayınına devam eden Özgür Gün TV ile Özgür Gün Radyo  da mühürlendi.  Özgür Gün TV ile Özgür Gün Radyo  polis ve maliye memurları tarafından demirbaş sayımı yapıldı. Sayımın ardından TV ve radyo kapısı mühürlendi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız