Güncel

Temmuz’da 17 kadın katledildi

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu raporuna göre, Temmuz ayı boyunca 17 kadın katledilirken, 3 kadın da cinsel saldırıya maruz kaldı.

3 Ağustos 2016 Saat: 16:01
Temmuz’da 17 kadın katledildi
Temmuz’da 17 kadın katledildi

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Temmuz ayı raporunu kamuoyu ile paylaştı. Rapora göre, Temmuz ayı boyunca 17 kadın katledilirken, 3 kadın da cinsel saldırıya maruz kaldı. Temmuz ayında kadınların yüzde 41’inin ateşli silahla öldürüldüğü belirtilen raporda, “IŞİD gibi bir vahşetin benimsenerek darbe girişimi ile beraber silah kullanımının önünün açılmaya çalışılması ‘hadım yasası’ gibi evrensel hukuka ve insan haklarına aykırı hareket edilerek şiddetin körüklenmeye çalışılması, kadın cinayetlerindeki vahşetin de önünü açacak vaziyette ilerlemesine sebep oluyor” denildi.

Katledilen bütün kadınların tespit edilemediği aktarılan raporda, katledilen kadınların yüzde 52’sinin evli olduğu belirtildi. Bazı kadınların çocuklarının gözü önünde katledildiğine dikkat çekilen raporda, Temmuz ayı boyunca 25 çocuğun annesiz kaldığı ifade edildi. Raporda, AKP’nin cinsel şiddet ve çocuk istismarına karşı mücadele eden kadınlara sırtını çevirip, çözüm önerilerini dinlemediği aktarıldı.

İLK 7 AYDA 168 KADIN KATLEDİLDİ

Kadın cinayetlerinin temel sebeplerinden birinin de ekonomik kriz olduğu belirtilen raporda, boşanmak, ilişkisini sonlandırmak, kendi hayatlarına dair karar almak isteyen kadınların en yakınları tarafından öldürüldüğü kaydedildi. Ekonomik krizle beraber kadın cinayetlerinin yüzde 1400 artışına 2008’li yıllarda şahit olunduğu hatırlatılan raporda, bu ay kadınların yüzde 12’sinin ekonomik nedenlerden, yüzde 24’ünün ise kendi hayatlarına dair karar almak istedikleri için öldürüldüğü vurgulandı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun daha önce açıkladığı verilerine göre, 2016 yılının ilk 7 ayında 168 kadın katledildi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız