Güncel

TGC: Gözaltındaki dört meslektaşımızı serbest bırakın

TGC'den yapılan açıklamayla Diyarbakır'da gözaltına alınan Evrensel gazetesinin 3 muhabiri ve Gazeteci Sertaç Kayar'ın serbest bırakılması istendi.

11 Ağustos 2016 Saat: 20:55
TGC: Gözaltındaki dört meslektaşımızı serbest bırakın
TGC: Gözaltındaki dört meslektaşımızı serbest bırakın

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu bir açıklama yaparak Diyarbakır’ın Sur ilçesinde gerçekleşen saldırı sonrası haber takibi yaparken gözaltına alınan Evrensel gazetesi  muhabirleri Hasan Akbaş, Fırat Topal, Serpil Berk ve Serbest Gazeteci Sertaç Kayar’ın serbest bırakılmasını istedi.

TGC Yönetim Kurulu’nun açıklamasında şu görüşler yer aldı.
 
“Diyarbakır'ın Sur ilçesinde On Gözlü Köprü yakınlarında gerçekleşen saldırının ardından olay yerine haber takibi için giden dört gazeteci göz altına alınmıştır. Gözaltında tutulan Evrensel Gazetesi muhabirleri Hasan Akbaş, Fırat Topal, Serpil Berk ve Serbest Gazeteci Sertaç Kayar’ın avukatlarıyla görüşmeleri de engellenmiş, kıyafetlerinin kriminal incelemeye alındığı öğrenilmiştir. Gazetecilerin kıyafetlerinin böyle bir incelemeye tabi tutulması ‘gazetecilik faaliyetinin yine bir suç olarak görüldüğünü ortaya koymaktadır. Bir kez daha hatırlatıyoruz. Gazetecilik suç değildir. Meslektaşlarımızın gözaltına alınması ve kıyafetlerinin kriminal incelemeye tabi tutulması halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkının engellenmesidir. Meslektaşlarımızın en kısa sürede serbest bırakılmasını istiyoruz.” 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız