Güncel

THY DO&CO’da 122 işçi işten atıldı

DO&CO’da çalışan 122 işçi işten atıldı. DİSK açıklama yaparak duruma tepki gösterdi.

23 Kasım 2016 Saat: 18:37
THY DO&CO’da 122 işçi işten atıldı
THY DO&CO’da 122 işçi işten atıldı

DİSK’e bağlı Dev Turizm-İş Sendikasının örgütlendiği DO&CO’da 122 işçi işten atıldı. İşçiler, DİSK Genel Merkezinde düzenledikleri basın toplantısıyla işçi kıyımına tepki göstererek, sendikal haklarının tanınmasını ve işe iadelerini istedi. 

Basın toplantısında konuşan Dev Turizm-İş Genel Başkanı Mustafa Saffet Yahyaoğlu, işçilerin sendikalaştıkları için işten atıldıklarını belirterek “DO&CO işçileri çalıştıkları pozisyonun dışında çalışmaya zorlanmıştır. Ücretler düşürülmeye çalışılmış ve buna karşı sendikalaşma girişimi başlamıştır. İşten atmalar yaşanan olumsuzlukların zirvesi olmuştur” dedi. Sürecin takipçisi olacaklarını ifade eden Yahyaoğlu, “Her geçen gün yaşadığımız sorunlar tıpkı THY DO&CO’da olduğu gibi artıyor. İşçi sınıfı sermayeye karşı örgütlenmelidir” diye konuştu.

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu da şunları dile getirdi: “Sendikalı olmak her işçinin anayasal ve en temel hakkıdır. Türkiye’de DİSK ve bağlı sendikalarımızın örgütlendiği her alanda bu sorunları yaşıyoruz. Sendikalı olmamızı işverenler istemez. Örgütlenmelerimiz karşısında baskı yolunu seçerler. DİSK olarak arkadaşlarımızın yanındayız.” 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız