Güncel

Tozkoparan halkı: ' rantsal dönüşüme fırsat vermeyeceğiz'

Tozkoparan halkı, TOKİ ve Güngören Belediyesi'nin imzaladığı protokole tepki göstererek eylem yaptı.

5 Aralık 2016 Saat: 21:58
Tozkoparan halkı: ' rantsal dönüşüme fırsat vermeyeceğiz'
Tozkoparan halkı: ' rantsal dönüşüme fırsat vermeyeceğiz'

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 20 Eylül tarihinde, Güngören’in Tozkoparan Mahallesi’nde kentsel dönüşüm uygulamasını ihaleye açtı. Tozkoparan halkı, TOKİ ve Güngören Belediyesi tarafından imzalanan protokol hakkında kendilerine bilgi verilmediğini söyleyerek, Tozkoparan Bilgilendirme Ofisi önünde basın açıklaması yaptı.

2008 yılında kentsel dönüşüm alanı haline getirilen Tozkoparan Mahallesi 2013 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan ilan edildi. Riskli alan ilan edilmesine karşı Tozkoparan ve M. Nesih Özmen Mahalleleri Kültür ve Dayanışma Derneği (TOZDER) kararın geri alınması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğüne itiraz dilekçesi verdi. Danıştaya Bakanlar Kurulunun söz konusu kararın iptal edilmesi için dava açıldı. Danıştay, Tozkoparan’ı riskli alan ilan eden Bakanlar Kurulu kararını, “bilimsel değil, gözlemsel” diyerek 2014 Haziran ayında iptal etti. Son olarak TOKİ, 20 Eylül 2016 tarihinde, Tozkoparan’ın kentsel dönüşüm uygulamasını ihaleye açtı. TOKİ ve Güngören Belediyesi tarafından imzalanan protokol sonrası mülk sahiplerinin bazılarına davetiyeler yollandı. Bilgi almak için TOBİM’e gidenlerden karşılık olarak kimlik fotokopilerinin alındığı, bazı mülk sahiplerini, bir muvafakatname ile notere gönderdikleri bilgisi verildi. Muvafakatnamenin, tapu üzerindeki tüm hakların kullanılması için TOKİ veya GEDAŞ’a izin verilmesi anlamına geldiğini vurgulayan TOZDER, mülk sahibinin kendi eliyle tapusunu TOKİ’ye veya GEDAŞ’a teslim etmiş olduğunu vurguladı.

TOBİM (Tozkoparan Bilgilendirme Ofisi) önünde bir araya gelenTOZDER üyeleri  “Halk için yapılacak Kentsel Dönüşüme değil,  halkın haklarını gasbetecek dönüşüme karşıyız” diyerek basın açıklaması yaptı. Burada konuşan Mehmet Pordoğan, “TOKİ ve Güngören Belediyesi 13 Haziran 2016 tarihinde Tozkoparan halkını ilgilendiren bir protokol imzalanmakta fakat içeriği bir sır gibi halka açıklanmamakta. Çünkü bu şartname ve protokollerin içeriği, Tozkoparan halkının haklarını olumsuz etkileyecek içeriktedir” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız