Güncel

Tutuklu akademisyenler tahliye edildi

Avukatların savunmalarından sonra mahkeme tutuklu akademisyenler Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan, Doç. Dr. Kıvanç Ersoy, Yrd. Doç. Dr. Meral Camcı ve Muzaffer kaya hakkında tahliye kararı verdi.

22 Nisan 2016 Saat: 18:42
Tutuklu akademisyenler tahliye edildi
Tutuklu akademisyenler tahliye edildi

Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nin bildirisine imza attıkları gerekçesiyle “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla tutuklanan Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan, Doç. Dr. Kıvanç Ersoy, Yrd. Doç. Dr. Meral Camcı, Muzaffer Kaya’nın ilk duruşması bugün Çağlayan’daki İstanbul  Adliyesi’nde görülüyor.

Tutuklu akademisyenlerin savunmalarından sonra savcı akademisyenlerin tutukluluk halinin devamını istedi. Mahkeme duruşmaya ara verdi.

Aradan sonra söz alan savcı TCK 301 kapsamında kalma ihtimali ile durma kararı verilmesi talebini tekrar etmekle birlikte Adalet Bakanlığından geç cevap gelme ihtimali olduğundan" dilerek akademisyenlerin tahliyesini istedi

Savcı “TCK 301/4 maddesi ile dosya hakkında durma kararı verilerek izin için Adalet Bakanlığına gönderilmesi ve delil durumu itibarıyla suçun mahiyeti ve sanıkların kaçma şüphesi bulunduğundan tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep ediyorum” dedi.

Aradan sonra söz alan avukatlar yaptıkları savunmada tutuklu akademisyenlerin beraatini istedi.

Avukatların savunmalarından sonra mahkeme tutuklu akademisyenler Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan, Doç. Dr. Kıvanç Ersoy, Yrd. Doç. Dr. Meral Camcı ve Muzaffer kaya hakkında tahliye kararı verdi. Dava 17 Eylül'e ertelendi. 301 için de izin kararı beklenecek.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız