Güncel

Utanç tablosu: 'Türkiye'de 3 bin taciz evliliği var'

TBMM Cinsel Suçları Araştırma ve Önleme Komisyonu’nda cinsel taciz sonrası mağdurların tacizcileriyle evlendirilmeleri konusunda acı gerçek ortaya çıktı.

8 Temmuz 2016 Saat: 09:10
Utanç tablosu: 'Türkiye'de 3 bin taciz evliliği var'
Utanç tablosu: 'Türkiye'de 3 bin taciz evliliği var'
Cinsel taciz sonrası mağdurların tacizcileriyle evlendirildiği 3 bin civarında örnek bulunduğunu belirten Yargıtay 14. Ceza Dairesi Başkanı Mustafa Demirdağ, “Bir kızı üç kişi kaçırıyor. Üçü de tecavüz ediyor. Bunlardan biri evlenince üçünün cezası kalkıyor” dedi.

TBMM Cinsel Suçları Araştırma ve Önleme Komisyonu’nda cinsel suçlarla ilgili davalara bakan Yargıtay 14. Ceza Dairesi Başkanı Mustafa Demirdağ’ı dinledi.İşe ibret verici bazı gerçekler...

  • Cinsel suç davalarına bakan Yargıtay 14. Dairesi Başkanı Mustafa Demirdağ, resmiyete yansıyan bu tür evlilik sayısının 3 bin civarıda olduğunu açıkladı. 
  • Cinsel istismara uğramış , 5 yaşından 18 yaşına kadar her yaştan çocuğun cinsel istismara mağruz kalabildiğini belirden Demirdağ, özellikle 12 ila 15 yaş arasındaki kız çocuklarının kolay kandırıldığı ve kontrolsüz hareket edebildiklerini ifade etti.
  • Demirdağ, “Bir dosyadan bir örnek vereyim. Bakın, şimdi, bir kızı üç kişi kaçırıyor, üçü de tecavüz ediyor, bunlardan biri evlenince üçünün cezası kalkıyor, böyle bir evlilik tabii ki olmaz. Yani bir kişiyi istemediği biriyle evlendirmek, onu ömür boyu birlikte yaşamaya mecbur etmek bir zulümdür” diye konuştu.
  • Türkiye’de cinsel taviz olarak değerlendirilen evliliklerin sayısının 3 bin civarında olduğunu kaydetti. Şikâyet söz konusu olması halinde bu tür davalarda 16 yıl 8 ay hapis cezası verilmektedir.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız