Güncel

Venezuela’daki ABD’li diplomatlar ülkelerine dönüyor

Venezuela'daki ABD destekli darbe girişiminin ardından, ABD’nin Caracas’taki büyükelçiliğinde görevli diplomatik personelin bir kısmının ülkelerine geri döndüğü bildirildi.

27 Ocak 2019 Saat: 10:42
Venezuela’daki ABD’li diplomatlar ülkelerine dönüyor
Venezuela’daki ABD’li diplomatlar ülkelerine dönüyor

Venezuela’da ABD desteki darbe girişiminin ardından Devlet Başkanı Nicolas Maduro ABD’li diplomatlara 72 saat içinde ülkeyi terk etmelerini söylemişti. ABD tarafından Venezuela’yı terk etmeyecekleri yönünde açıklama yapılsa da diplomatlar ülkelerine dönmeye başladı.

A’nın haberine göre Venezuela Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ABD’nin Caracas Büyükelçiliğinde görev yapan diplomatik personelin, Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun tanıdığı 72 saatin sona erdiği 25 Ocak itibarıyla ülkeden ayrıldığı duyuruldu.

Karşılıklı ofisler açılabilir

İki ülkenin, konsolosluk işlemleri ve ticari süreçler için her iki başkent, Caracas ve Washington’da karşılıklı olarak ofisler açmayı müzakere edecekleri ve bu sürenin de 30 günle sınırlandırıldığı kaydedildi Açıklamada, bu süreç tamamlanana kadar her iki büyükelçilikte bir kısım diplomatik personelin çalışmaya devam edeceği, söz konusu personelin, iki ülkenin bu ofisler konusunda bir anlaşmaya varamaması durumunda 72 saat içinde ülkeyi terk etmesi gerektiği vurgulandı.

Ne olmuştu?

24 Ocak günü Venezuela’da ABD’nin çağrısı ile darbe girişimi gerçekleşmiş, yürütme içi krizi ortadan kaldırmak için dağıtılan Ulusal Meclis Başkanı, kendisini geçici devlet başkanı ilan etmişti. ABD ve ona bağımlı çok sayıda ülke darbeyi tanırken, Venezuela’da darbekarşıtı halk sokaklara dökülmüş çok sayıda insan çatışmalarda yaşamını yitirmişti.

Maduro 72 saat süre verdi

Olayın ardından Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD’li diplomatlara ülkeyi 72 saat içinde terk etmelerini aksi halde elektriksiz ve gazsız kalabileceklerini söylemiş bunun üzerinde ABD Venezuela Büyükelçisi Todd Robinson, “Maduro Hükümeti’nin elçiliğimize olası müdahalesi, savaş nedenidir” demişti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız