'Gölgesinde Çınarın' oyunu 26 Ekim perşembe günü Kadıköy'de...

26 Ekim 2017 Saat: 00:42

VİDEO İZLEYİNİZ

https://www.youtube.com/watch?v=bYDO8NcYgEo&feature=youtu.be

Gölgesinde Çınarın, 26 Ekim perşembe günü, saat 20.00'de Kadıköy Nazım Hikmet Kültür Merkezi Ruhi Su Sahnesinde seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

Biz Adam Olmayız, Aşk Olsun Sana Çocuk, Bir Pulsuz Dilekçe tiyatro oyunları ile büyük beğeni toplayan Samsun Sanat Tiyatrosu’nun kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Gündem, şimdilerde tek kişilik oyunu Gölgesinde Çınarın ile İstanbul'da...

Ünlü ozan Hasan Hüseyin Korkmazgil'in şiirlerinden derlenen ve oyunlaştırılan Gölgesinde Çınarın ile tiyatroseverlerden tam not alan usta oyuncu,“Gölgesinde Çınarın tiyatro oyunu, Hasan Hüseyin Korkmazgil’e vefa borcudur” dedi.
Gündem,“Ağlasun Ayşafağı” adlı şiir kitabından uyarlanan oyunumuz, Erkal Umut’un oyunlaştırması ve rejisiyle ilk kez Samsun’da sahnelendi. Gölgesinde Çınarın " Küçükasya " diye adlandırdığı bu coğrafya tarihine, Anadolu’nun kıyım ve acı günlerinden sesleniyor. Medeniyetler göçünden, Anadolu halklarının yaşamına; gölgesinden gelip geçenlerin acılarını yüklenmiş dallarına... 1970'lere gelindiğinde, bu coğrafyanın insan ve toplum suretlerini, emekten adaletten yana durduğu eşit ve özgür yaşamı ile yüreğimizi, çınarın serin gölgesine bırakıyor Hasan Hüseyin."diye konuştu.

VİDEO İZLEYİNİZ

https://www.youtube.com/watch?v=bYDO8NcYgEo&feature=youtu.be

YORUMLAR

Bu Videoya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Videoyu Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız