Bu akademisyenin çığlığı ve çağrısı Nuriye ve Semih için…

24 Haziran 2017 Saat: 01:49

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

https://www.youtube.com/watch?v=XfQq-r0rdsk&feature=youtu.be

Fotolar:Kerim EREN

Kendisi de Almanya’da eğitimini almış bir  akademisyen olan Cemile Karakaş,KHK ile işlerine son verilen ve 107 gündür açlık grevi yapan tutuklu Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için, 26 gündür Beşiktaş Abbasağa’da  oturma eylemi yapıyor.

Nuriye ve Semih Gülmen serbest bırakılıp işlerinin başına dönenen kadar oturma eylemine devam edeceğini ifade eden Cemile Karakaş, tüm insanlığa çağrıda bulunarak daha fazla destek istedi.

Karakaş yaptığı açıklamada şunları söyledi:  

Bu çocuklar bizim çocuklarımız bizim. İşlerine geri dönmek için bedenlerini ölüme yatırdılar. 76 gün boyunca baskı gördüler. Yüksel caddesi direnişin simgelerinden oldu. Onlar aslında sadece kendileri için değil, tüm hukuksuzluğa ve haksızlığa uğrayanlar için açlık grevine ve direnişe başladılar. Kolay değil elbet ama onurlu bir direniş ortaya koydular. Akademisyen olmak işte budur.  Buna karşılık, hak istemek suç görüldü. Baskılar ve bedenen çektikleri acılar yetmezmiş gibi, bir de onları tutukladılar. Sanki, kulaklar sağır ve gözler görmüyor. Bu ülkenin vatandaşları göz göre göre eriyor ve hayatlarını kaybedecek ama yetkililer harekete geçmiyor. Haksızklıklara tahammülüm yok. Öğretmen, akademisyen  gelecek demektir. Onların yeri hapishane değil,  okullardır. İnsanlığa, annelere ve vicdanlara sesleniyorum. Meydanda haykıralım, Pir Sultan gibi.Hepimiz birer Pir Sultan olabiliriz. Olmalıyız da. Ancak, geç olmadan.

Fotolar: Kerim EREN

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

https://www.youtube.com/watch?v=XfQq-r0rdsk&feature=youtu.be

YORUMLAR

Bu Videoya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Videoyu Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız