Direnenler kazandı...Cam işçilerinin direnişi kazanımla sonuçlandı

24 Ekim 2017 Saat: 22:28

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=bcklE1W2UnQ

Şişecam’a bağlı Paşabahçe Cam fabrikasında fırın kapatılması gerekçesiyle işten çıkarılan 90 işçi, aldıkları kararı yaptıkları açıklama ile duyurdu.

Kırklareli Paşabahçe cam fabrikasında fırın kapatma gerekçesiyle işten atılan 90 işçinin direnişi kazanımla sonuçlandı. İşçiler aldıkları kararı Kristal-İş Trakya Şubesi önünde yaptıkları açıklamayla duyurdu. İşten çıkarılan 90 işçi, aileleriyle görüştükten sonra ya Eskişehir fabrikasında çalışmayı kabul edecek ya da tüm haklarıyla tazminatlarını alarak, işten ayrılacak. Her ikisini de kabul etmeyen işçiler ise ‘işe dönüş’ davası açacak. İşçilerin kararlarını, 2-3 gün içinde bildirecekler. 

Burada konuşan Cam İşçilerinin Sözcüsü Aydın Şahin, Paşabahçe Kırklareli cam fabrikasından işten çıkartılan 90 cam işçisi olarak başlattıkları direnişe 20. gününde son verdiklerini ifade etti. Şahin, “Şişecam merkezinde dün  yapılmış olan toplantıda ‘Başvuru halinde 90 arkadaşımızın da Eskişehir’de işe başlayabilecekleri, Eskişehir’e gitmek istemeyenlerin de teşvik uygulamasından faydalanacakları’ kararı alınmıştır. Bugün itibariyle 90 cam işçisinin işe iadesinin yolu açılmıştır. Cam işçisinin iş, aş, adalet yürüyüşü kararlılıkla sürdürülmüş ve başarı ilan edilmiştir. Kazanılan bu zafer önce bizim sonra bütün cam işçilerinin ve sonunda da tüm işçi sınıfının zaferidir” dedi.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=bcklE1W2UnQ

KAMERA: EVRENSEL TV

YORUMLAR

Bu Videoya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Videoyu Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız