Haydarpaşa kitap fuarı'nda Nazım Hikmet anıldı

13 Haziran 2017 Saat: 09:37
VİDEO İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Haydarpaşa kitap fuarı bu yıl da çok ilgi gördü. Deniz kenarında, tren vagonlarının hemen önünde kitap standlarının yer aldığı peronların her birisine ayrı bir yazarın/ çizerin ismi verilmişti. Dokuz gün süren fuara katılım çok yoğun oldu. Fuar boyunca üç yüz yirmi beş bin kişinin ziyaret ettiği fuarda 10 Haziran 2017 günü bir Nazım anması yapıldı.
Aramızdan ayrılışının elli dördüncü yılında Nazım Hikmet şiir ve şarkılarla yaşatıldı. Meral Demir, Aynur Uluç, Emin Şir, Sezai Sarıoğlu ve Şenol Morgül'ün hazırladığı etkinlik Nazım'ın şu dizeleri ile başladı: "iki şey var ancak ölümle unutulur/anamızın yüzüyle şehrimizin yüzü". Bu dizeden el alınarak Haydarpaşa Garı'nın şehir belleğindeki yerine ve ona sahip çıkılmasının önemine vurgu yapıldı. Bu anlamda kitap fuarının da bu mekânda yapılmasının güzelliğine dikkat çektirildi. Nazım şiirinin yüzünün de ölüme değil yaşama dönük olduğunun anımsatıldığı etkinlik buna uygun olarak da oldukça coşkulu geçti.
Hızını alamayıp vagonlardan birisinin içine geçen katılımcılar orada da şarkı ve şiirlerini sürdürdüler. Nazım'ın sözlerini yazıp Mesut Cemil'in bestelediği "kanatları gümüş yavru kuş" isimli şarkı uzun yıllar yasaklıydı. Bu bilgi verilerek şarkının Meral Demir tarafından seslendirildiği etkinliğe Hatice Yanık'ın da bir şarkı ile katılması renkli ve güzel bir sürpriz oldu.

YORUMLAR

Bu Videoya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Videoyu Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız