İlhan Erdost anıldı

7 Kasım 2016 Saat: 18:00

Yayıncı İlhan Erdost, katledilişinin 36’ncı yılında ailesi ve dostları tarafından düzenlenen törenle anıldı. 12 Eylül darbesinde, abisiyle gözaltına alınan ve dövülerek katledilen yayıncı İlhan Erdost, Ankara Karşıyaka Mezarlığı’ndaki kabri başında anılırken, 12 Eylül’deki karanlık günlerin bugün de yaşandığı aktarıldı.

Anma töreninde ilk sözü alan İHD eski Başkanı Nevzat Helvacı, İlhan Erdost’un katledildiği yıllardaki koşullarla şuan ki koşulların aynı olduğunu aktarırken şu sözlere yer verdi:“Türkiye’de birinci sorun demokrasi sorunudur. İlhan ve ağabeyi Marksizm’in klasiklerini, bilimsel sosyalizmin temel eserlerini sunarak aydınlanma devrimine katkı sağlamışlardır. Ama bunun bedeli ağır olmuştur. Bugünde görüyoruz ki demokrasi diye bir şey kalmadı. Bir sürü olumsuzluk yaşanıyor. Yaşanan olumsuzluklar karşısında toplumun sessiz kalmasını anlayamıyorum. Siyasal muhalefet bu konuda yetersiz kalıyor”

Nevzat Helvacı’dan sonra söz alan  Mustafa Gazalcı, İlhan Erdost’un faşizm ve baskının katlettiklerinin bir simgesi olduğunu aktardı. Gazalcı, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“İlhan, bize direnmeyi her ne olursa olsun teslim olmamayı, sevmeyi ve barışı anımsatıyor. Ülkemiz karanlık ve sıkıntılı günler geçiyor. Her gün ölenler yetmiyormuş gibi idamı geri getirmeye çalışılıyor. Bu kötü koşullarda insan umudu tüketmemelidir. Her genç aydınlığın kazanacağını bilmeli ve öyle yürümelidir. Öldürülenlerin bize bıraktığı ders budur”

“NATO’nun planı”

Devrimci 78'liler Derneği'nden Hüseyin Esentürk, İlhan Erdost'tan öğrenmeyi sürdürdüklerini belirterek, "İlhan Abi sanki burada oturmuş, buradaki konuşmalardan hala bir şeyler öğreniyoruz" dedi. Esentürk, bunca karanlık tabloya rağmen, Cumhuriyet Gazetesine asılan "Bu işyerinde cesaret var" yazılı TGS pankartında olduğu gibi cesareti kuşanıp, susmayacaklarını söyledi.

Törende en son söz alan Muzaffer İlhan Erdost, dinleyenlere olay günü kardeşinin katlediliş anını anlattı. Kardeşini öldürülmesini NATO’nun planı olduğunu bildiren Muzaffer İlhan Erdost, sözlerini kardeşi için yazdığı şiirle bitirdi.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

https://www.youtube.com/watch?v=0tksJY6YzN8

YORUMLAR

Bu Videoya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Videoyu Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız