İşte Fidel'in küllerini taşıyan "Özgürlük Konvoyu"

4 Aralık 2016 Saat: 00:59

25 Kasım 2016 günü yaşamını yitiren Küba Devrimi'nin lideri Fidel Castro'nun külleri, bin kilometre ve dört gün süren bir yolculuğun ardından, cenaze töreninin yapılacağı Santiago de Cuba kentine ulaştı.

Fidel Castro'nun külleri, Havana halkı tarafından 28-29 Kasım tarihlerinde Jose Marti anıtında selamlandıktan sonra, 30 Kasım tarihinde Batista diktatörlüğüne karşı kazandığı zaferinin izini takip eden güzergahta, Santiago de Cuba kentine doğru yola çıkmıştı.Santiago de Cuba kentine giren Castro'nun küllerini taşıyan ‘‘Özgürlük Konvoyu'' 26 Temmuz Hareketi'nin bayraklarını sallayan binlerce Santiagolu vatandaş tarafından ‘‘Yo soy Fidel'' (Ben bir Fidel'im) sloganıyla karşılandı.

Küba Devlet Başkanı Raul Castro'nun yapacağı konuşma ile sona erecek olan törenden sonra Küba Devrimi'nin Lideri Fidel Castro'nun külleri, düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

Fidel Castro son konuşmasında, "Yakında 90 yaşında olacağım. Yakında ben de diğer önderler gibi gideceğim. Elbette, hepimizin zamanı gelecek. Ancak Kübalı komünistlerin idealleri, inançları bu dünya için, insanlık için fayda sağlamaya devam edecek. Bu idealler için savaşmaya devam etmeliyiz" diye konuşmuştu.

YORUMLAR

Bu Videoya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Videoyu Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız