İzmit Bekaert fabrikasında grev kararı

8 Aralık 2016 Saat: 14:07

Birleşik Metal-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu ve 400’e yakın işçinin bulunduğu İzmit Bekaert’te uyuşmazlık raporunun tutulmamasının ardından genel merkez ve şube yöneticileri öncülüğünde anlaşma olmaması halinde bugün greve çıkacaklarını duyurmuştu.

 

Grev kararının asılmasının ardından bugün sendika yönetimi ile işveren son kez masaya oturdu ancak yine anlaşamadı. Bu nedenle 400 kişinin örgütlü olduğu fabrikada greve çıktı.

 

Kocaeli’de patronun düşük zam dayatmasını kabul etmeyen Bekaert işçileri, grevle karşılık verdi. Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Genel Sekreter Özkan Atar, Genel Örgütlenme Sekreteri Hami Baltacı ve Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik ile Bekaert işçileri saat 10.00'da fabrika önünde bir araya geldi. Fabrikaya grev pankartı asan işçiler taleplerinin kabul edilmesi için mücadelede kararlı olduklarını söyledi. İşçilerin yüzde 21’lik zam talebine karşı patron en son yüzde 11 zam dayatmasında bulunmuştu.

İki sene önce Metal Sanayicileri Sendikası’ndan (MESS) ayrılarak Birleşik Metal-İş Sendikası ile bireysel toplu iş sözleşmesi imzalayan Belçikalı menşeili Bekaert’ta yıllardır sendikalı olan 400’e yakın işçi çalışıyor. Bu sabah greve çıkan işçiler saat 8:30 itibariyle fabrika önünde toplanmaya başladı.

YORUMLAR

Bu Videoya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Videoyu Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız