Maduro: "Latin Amerika yeni bir direniş dalgasına başlayacak"

1 Ağustos 2017 Saat: 11:28

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

https://www.youtube.com/watch?v=KYJjJux7WNI

Venezüella'da, anayasayı yeniden yazma yetkisine sahip Kurucu Meclis için seçimler şiddet olaylarının gölgesinde yapıldı. Ulusal Seçim Komitesi Başkanı, katılımın yüzde 41.5 olduğunu açıklarken, muhalefet sonuçları tanımayacağını açıkladı. Zafer ilan eden Devlet Başkanı Nicholas Maduro "Devrimin 18 yıllık tarihindeki en yüksek katılım" dedi.

Latin Amerika ülkesi Venezüella dün ülkenin anayasasını yeniden yazma yetkisine sahip olacak Kurucu Meclis'in üyelerini seçmek için şiddet olaylarının gölgesinde sandık başına gitti.

SEÇİM KOMİTESİ BAŞKANI: 8 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ OY KULLANDI'

Muhalefetin boykot ettiği seçimin ardından dün akşam saatlerinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Venezüella Ulusal Seçim Komitesi Başkanı Tibisay Lucena, 8 milyondan fazla (yüzde 41.5'ten biraz fazla) Venezüellalının oy kullandığını söyledi.

Tibisay "Bu çok olumlu bir sonuç. Barış kazandı. Eğer barış kazanırsa, aynı zamanda Venezüella kazanır. Şiddete ve tehditlere rağmen Venezüellalılar kendilerini ifade edebildi" dedi.

MADURO: VENEZÜELLA HALKI DEMOKRASİ DERSİ VERDİ

Seçimin ardından başkant Caracas'ta yüzlerce destekçisine seslenen Devlet Başkanı Nicholas Maduro da zaferini ilan etti.

Seçimleri bir zafer olarak değerlendiren Maduro, "Tehditlerin ortasında 8 milyon kişi, bazı eyaletlerde dağları ve ırmakları aşarak oy kullandı. Venezüella halkı demokrasi dersi verdi" dedi.

Selefi ve akıl hocası olan eski Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez'in 18 yıl önce iktidara geldiği zamana atıf yapan Maduro 'Devrimin 18 yıllık tarihindeki en yüksek katılım" ifadelerini kullandı.

'TRUMP'IN NE DEDİĞİ UMURUMUZDA DEĞİL'

Destekleri için Latin Amerika ve Karayip ülkelerine teşekkür eden Maduro, ABD Başkanı Donald Trump'ın seçimlerin sonucunun tanınmayacağı açıklamasına da konuşmasında yanıt verdi. 

Maduro "Trump'ın ne dediği umurumuzda değil, halkımızın ne dediği umurumuzda" ifadelerini kullandı.

'LATİN AMERİKA YENİ BİR DİRENİŞ DALGASINA BAŞLAYACAK'

"Seçimler Latin Amerika'nın gelecek bağımsız yıllarını başlatıyor" diyen Maduro "Latin Amerika yeni bir direniş dalgasına başlayacak" diye konuştu.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

https://www.youtube.com/watch?v=KYJjJux7WNI

YORUMLAR

Bu Videoya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Videoyu Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız