Prof.Dr.Akay, Küreselleşme ve postmodernizm kavramına açıklık getirdi

27 Şubat 2017 Saat: 11:55

KONFERANSI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

https://www.youtube.com/watch?v=c-yTenASyZg

Felsefeciler Derneği İstanbul şubesinin düzenlediği “Postmodernizm ve Küreselleşme” konulu konferansın konuşmacısı Prof. Dr. Ali Akay; “Bu gün küreselleşme ve postmodernizm’in yan yana gelmesine bir tarihsel rastlantı diyebiliriz.” dedi.

Taksim/Galatasaray Aynalı geçit etkinlik mekânında bir araya gelen dernek üyeleri ve felsefe dostları, Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji bölüm başkanı Prof. Dr. Ali Akay’ı dinlediler.Yaklaşık 2 saat süren konferansta dinleyiciler yer, yer Ali Akay’a sorular sorarak, ya da konu hakkında fikirlerini paylaşarak karşılıklı diyalog içinde etkileşimli örnek bir etkinliğe imza attılar.

KÜRESELLEŞME VE POSTMODERNİZM’İN YAN YANA GELMESİ TARİHSEL RASLANTI

Postmodernizm kavramını sanat, edebiyat ve sosyal bilimler üzerindeki etkisinin yanı sıra felsefi boyutu ve tarihçesi üzerindeki gelişimiyle; 1970’li - 80’li yılların dünyasında yaşanan Sosyo ekonomik, Sosyo politik gelişmelerle birlikte değerlendiren Prof.Dr.Ali Akay; “özellikle 1980’lere gelindiğinde bilhassa Umberto Eco’nun ‘Gülün adı’ kitabıyla çok güncelleşen; ortaya çıkan bir yeni anlatının tarihselliğinin, edebiyatının yeni baştan konusu olmaya başlaması…”na özellikle vurgu yaptı. Akay; “Bu gün küreselleşme ve postmodernizm’in yan yana gelmesine bir tarihsel rastlantı diyebiliriz.” dedi.

YENİ BİR KAVRAM: “ENFOBEZİTE”

Özellikle günümüzde dilimize yeni giren “Hakikat ötesi”, ya da ”gerçek ötesi” kavramına dikkat çeken Prof.Dr Ali Akay, “Simulark” kavramıyla birlikte, günümüz teknoloji dünyasının birey ve toplumsal yaşam üzerindeki etkilerine örnekler verirken, yeni bir kavram olarak “Enfobezite” kavramından ve sonuçlarından söz etmesi oldukça ilgi çekti.

ZEYBEL’DEN FELSFE ÖĞRETMENLERİNE ÇAĞRI

Daha sonra etkinlik hakkında görüştüğümüz Felsefeciler Derneği İstanbul Şube Başkanı Hulusi Zeybel, bu güne kadar ki dernek çalışmaları ve bundan sonraki çalışmaları hakkında verdiği bilgilerde; “Felsefeciler Derneği İstanbul Şubesi olarak bugün Ali Akay söyleşimizle birlikte 3. Kuruluş yıldönümümüzü de kutlamış olduk. 3 yılda toplam 8 söyleşi, Türkiye V.Felsefe öğretmenleri kongresi ve bir de felsefe öğretmenleri forumu gerçekleştirmiş olduk. Çalışmalarımızı zor koşullarda ve tümüyle dernek yönetici ve üyelerimizin özverileriyle sürdürebiliyoruz. Çalışmalarımızı şu ana kadar ne destek talep ettiğimiz yerel yönetimlerden, ne de herhangi başka bir kurum ve kuruluştan destek alamadan sürdürdük ve sürdürmeye de devam ediyoruz. Felsefe öğretiminin orta öğretimden neredeyse tasfiye edildiği, görevdeki felsefe öğretmenlerinin fazlalık haline getirildiği ve öğretmenliği hak etmiş felsefe mezunlarının işsizliğe mahkûm edildiği bir süreçten geçiyoruz. Tüm bunlara rağmen felsefeyi ayakta tutmak; insanlığın, uygarlığın ve dünyamızın temel problemleri hakkında farkındalık ve bilinç yaratma çabası ve amacı olan derneğimizi ayakta tutmaya, geliştirmeye çalışıyoruz.Etkinliklerimizi ve faaliyetlerimizi daha sonra izlemek isteyenler için Youtube’dan ve Facebook’dan yayınlıyor ve paylaşıyoruz. Ayrıca bizimle irtibata geçmek isteyenler bizimlefederistanbul@gmail.com adresi üzerinden bağlantı kurabilirler”dedi.

KONFERANSI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

https://www.youtube.com/watch?v=c-yTenASyZg

 

YORUMLAR

Bu Videoya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Videoyu Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız