Schneider çalışanları eylemde!

3 Aralık 2016 Saat: 19:46

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

https://www.youtube.com/watch?v=v-tpFL_NYkM

Birleşik Metal İş Sendikası, Manisa'ya gelerek TİS süreci tıkanan Schneider Elektrik işçileri için yürüyüş yaptı.

Metal İş Sendikası İzmir Şubesi’nin Temsilciler Kurulu toplantısının ardından Sendika Genel Merkez, İzmir Şube yöneticileri ve temsilciler Manisa’ya giderek Toplu İş Sözleşmesi (TİS) tıkanan Schneider işçileri ile birlikte yürüyüş ve basın açıklaması yaptı. 

Schneider Elektrik’te işveren ile işçiler arasındaki gerginlik artarak sürüyor. Toplu Sözleşme taleplerinin kabul edilmesi için yürüyüş düzenleyen işçilere, Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve sendikanın İzmir yöneticileri ile işyeri temsilcileri de destek verdi.

Metal işkolunda faaliyet gösteren Schneider’de örgütlenme faaliyetleri sürdüren Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonuna bağlı Birleşik Metal İş Sendikası ile işveren arasında anlaşmazlık devam ediyor. Toplu İş Sözleşmesi sürecinde bulunan Schneider ile işyerindeki yetkili sendika olan Birleşik Metal İş Sendikası arasındaki görüşmeler sürüyor. Henüz bir anlaşmaya varamayan taraflar görüşmelere devam ediyor. 

“İşçiyiz haklıyız kazacağız” ve “İnadına sendika, inadına DİSK” sloganlarıyla Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde yürüyüşe geçen 15.00-23.00 vardiyasında çalışan işçiler, yol üzerindeki fabrikaların işçilerinden de destek buldu. Vardiyada çalışan işçilerini tümünün katıldığı yürüyüş fabrikanın önünde bekleyen 07.00-15.00 vardiyasında çalışan işçilerin kitleye katılımıyla fabrika önünde son buldu.

ADNAN SERDAOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

Hem işverenlerle görüşmek, hem de işçilere destek vermek üzere Manisa’ya gelen Adnan Serdaroğlu, önemli açıklamalarda bulundu. İşçilerin işverenler tarafından ağır sömürü koşulları altın çalıştırıldığını belirten Serdaroğlu, işçilerin terörist olarak lanse edildiğini ve bunun kabul edilemez olduğuna vurgu yaptı. “İşverenler bizimle anlaşmamak için inat ediyorlar, bu durum gerginliği tırmandırıyor. Biz gerginlikten yana değiliz” diyen Serdaroğlu yalnızca işçilerin hakkı olanı istediklerini söyledi.

Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, işveren sendikası EMİS’e seslenerek, TİS taleplerinin makul talepler olduğunu ve kabul edilmesi gerektiğini ifade etti. Serdaroğlu, taleplerinin kabul edilmemesi durumunda greve çıkacaklarını belirtti. 

Burada yapılan açıklamanın ardından Birleşik Metal-İş’in Manisa Temsilciliği’nin açılışı yapıldı.Manisa bölge temsilciliğinin yeni alınan binasının açılışı Birlesik Metal.iş Gen.Bşk.Adnan Serdaroğlu,Gen.Sek.Özkan Atar, Izmir Şube yönetimi ve metal işçileri ile birlikte yaptılar.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

https://www.youtube.com/watch?v=v-tpFL_NYkM

 

YORUMLAR

Bu Videoya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Videoyu Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız