Sınır, dil ve renk ayrımı yapmadan kardeşliği ören bir dernek...Afrika'ya uzanan el

13 Şubat 2018 Saat: 01:19

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

https://www.youtube.com/watch?v=PS_WSCDxU50

Kısa adı İSAFDER olan İstanbul Afrikalılar Kültür ve Dayanışma Derneği, tüm Afrika ülkelerinden gelip ülkemizde yaşayan, ziyaret eden,öğrenci olan  insanların sorunlarının çözüm bulmak, Afrika  ve ülkemiz kültürünün karşılıklı  tanıtılmasını sağlamak, halklar arasında kardeşlik ve dostluğu geliştirmek  amacıyla 2013 yılında kurulan bir dernek.

İstanbul Beylikdüzü’nde  bulunan dernek, bugüne kadar çok sayıda projeye imza atmayı başardı. İSAFDER Başkan Yardımcısı Gülten Tosunoğlu Fasuli amaçları ve faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu. Fasuli ayrıca dayanışma çağrısında bulundu.

Otomatik alternatif metin yok.

Fasuli “Dini,dili,mezhebi,ülkesi neresi olursa olsun elimizdeki ekmeğin bir parçasını diğer kardeşlerimizle paylaşmak insanlık tarafımızdır.Biz Dostlarda bir araya gelerek kendi aramızdaki paylaşımlarımızın öyküsü olan İSAFDER'İ oluşturduk,elimizin erdiği,gücümüzün yettiği kadarıyla önce etrafımızdan başlayarak ötelere gidecek yardımlarda ve desteklerde aracı olmak istedik. Bizlere katılabilirsiniz,destek olabilirsiniz renkli olan Dünya'mızın insan halkalarından biride siz olursanız gülen yüzleri çoğaltmış oluruz.”dedi.

Fasuli, derneklerinin amacını ise şöyle açıklıyor:

  • Hiç bir etnik ayrılıkların gözetilmediği yardımlaşma ve dayanışma duygusunu yaşatmak gelecek kuşaklara bu olumlu düşünceleri olduğu gibi miras bırakmak.
  • Sınırların yalnızca coğrafi olarak kaldığı kalplerde ve beyinlerde sınırların kaldırıldığı,ellerin gönüllere dokunduğu önyargız bir geleceğe katkı sunmak. Gelecek genç nesillere birlikten kuvvet doğar,herşey emek ve sevgiden geçer,birimiz hepimiz hepimiz birimiz için olduğunu aşılamak.
  • Yalnızca maddi yardımları toplayan değil üretkenliği benimsemiş,kendi derneğimiz bünyesinde yapılan özel çalışmalarımızın sonucu olarak elde edilen maddi gelirin ihtiyaçlı insanlarımıza ulaştırmak.
  • Yapılan yardımların ve dayanışma içerikli çalışmaları örnek kılacak şekilde olması gelecek kuşakların devam edebilmelerine gerekli alt yapı ve olanakların sağlanması.
  • Günü birlik Dernekçilik anlayışından uzak geleceği varsayan ve geleceği olan bir Dernek statüsünde olmak.
  • İhtiyaçlıya aşağıdan değil eşit bakabilecek maneviyatı taşıma sorumluluğunun bilincinde olmak.
  • Tüm gönüllü üyeleriyle birlikte el ele omuz omuza olmak.

Otomatik alternatif metin yok.

Görüntünün olası içeriği: 6 kişi

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

https://www.youtube.com/watch?v=PS_WSCDxU50

YORUMLAR

Bu Videoya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Videoyu Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız