Sirmen: Hukuki değil siyasi nedenle bana ceza verdiler

7 Şubat 2017 Saat: 18:33

İZGAZ şebekesinin yapımı sırasında görevi kötüye kullanmak suçundan tutuklanarak Kandıra Cezaevi’ne konan Sefa Sirmen tahliye oldu.

İzmit Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde 2002 yılında İZGAZ şebekesinin yapımında görevini kötüyü kullandığı iddiası ile Sefa Sirmen ve 15 kişi hakkında 2006 yılında dava açılmış, Sirmen ve 15 sanık 2011 yılında beraat etmişti. Yargıtay’ın kararı bozması sonucu Kocaeli 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülen dava 2015 yılının şubat ayında sonuçlandı. Mahkeme, Sefa Sirmen ile kendisinden sonra bir dönem İzmit Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Hikmet Erenkaya’yı 6’şar yıl 3’er ay hapis cezasına çarptırdı. Sirmen ve Erenkaya kararı temyiz etti. Yargıtay, Sirmen ve Erenkaya’nın itirazlarını değerlendirirken sadece Sirmen’e ceza verdi. Sirmen, 24 Haziran 2016 tarihinde Kandıra T Tipi Cezaevi'ne gönderilmişti.

Bugün cezaevinden çıkan Sefa Sirmen’i karşılamak için oğulları Tolga, Mustafa, eşi Kamuran Sirmen’in yanı sıra il başkanı Cengiz Sarıbay ile az sayıda partili geldi. İzmit ilçe başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, İzmit ilçe eski başkanı Selman Yıldırım, eski merkez ilçe başkanı ve Sirmen’in kayınbiraderi Alparslan Seymen, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, eski il başkanı Rıdvan Alkan, bazı il yöneticileri, Sirmen’in en büyük destekçisi eski muhtar Süleyman Şen  ile çok sayıda vatandaş cezaevi önünde bekledi. İl başkanı Sarıbay, özellikle partililere cezaevi önüne gelmemesi, ilçe önünde toplanmaları  konusunda uyarıda bulunduklarını söyledi.

Bize uygulalanan bu ceza bir adalet meselesi değil,siyasi meseledir

İzmit İlçe Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlara hitap eden Sefa Sirmen “İzmit’e ve halkıma hizmet ettim, beni yargılayanlar bu gün Fetö davasından cezaevindeler. Adalet yerini bulacaktır, İnandığım amaçlar uğruna cezalandırdılar ama yılmayacağım yatmak gerekirse gene yatarım” dedi.

Sirmen  "Değerli arkadaşlarım benim için sizlerle birlikte olmak çok anlamlı. Bize uygulanan bu ceza bir adalet meselesi değil. Siyasi meseledir. Vicdanımız rahat. Destekleriniz ve sahiplenmeleriniz biz güç verdi. En kıymetli varlığımız özgürlük. Mücadelemizi yapıp CHP'yi iktidara taşıyacağız. Yalova Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Nereye giderseniz gidin Sirmen, Sirmen’dir

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise, “Türkiye’nin neresine giderseniz gidin Sefa Sirmen ilk sayılacak on isimden biridir. " dedi. Salman, biryanda Sefa biryanda Vefa, bitsin artık bu Cefa diyerek umudunu ve sevincini dile getirdi. 

 

YORUMLAR

Bu Videoya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Videoyu Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız