Yazar Aynur Uluç, Sema Baysal'a konuk oldu

9 Ekim 2018 Saat: 10:58

Yazar Aynur Uluç, Business Channel Türk televizyon kanlına konuk oldu.Aynur Uluç, "İzlemek isteyebileceğinizi düşündüm. Hayli dinamik bir program oldu. 15 dakikada hayatıma değen her şeyi anlattım" diye sözünü ettiği televizyon programını izleyebilirsiniz..

 

https://www.youtube.com/watch?v=dxI6RHZwYQk

Eczacı, Yazar, Çizer Aynur Uluç, tecrübelerini ve daha fazlasını “Sema Baysal ile İşkolik” programında Business Channel Türk izleyicisi ile paylaşıyor. 22 Eylül 2018'te çekimi yapılan program 2 Ekim 2018 'te yayın ekranlarında oldu.

aynur uluç 

AYNUR ULUÇ Kimdir?

Şair, yazar, ressam, anlatıcı, eczacı... Ancak kendisi bu kimliklerin ifade ettiği anlamların sıkıştırılmış kalıplarının ötesinde bir biçimle ilişkileniyor tüm bu alanlarla. “Eğer dünya daha yaşanılır bir yer olsun diye uğraşacaksak sanat bir yol, bir araç olmak zorunda. sanat, araya mesafeler girmediğinde hayatın içinde kalır, o yüzden etkin bir yoldur” diyerek anlatıyor sanata bakış açısını. Ve ekliyor “sanatçı olmak gerekmiyor üretmek için...”niyet hayatı usulsakin yakalamak ve aynı şekilde doğallıkla çıktığı yerden ifade etmek olunca her yer üretim yerine, ele geçen her malzeme ayrı bir üretime dönüşüyor." Aynur Uluç’un 2003’ten bu yana edebiyat dergilerinde ve gazetelerde yazı ve şiirleri; 2013’te ‘gezi‐anı‐deneme‐öykü ve şiir’ türlerinden tatlar içeren ‘az gittim çok döndüm’ isimli melez kitabı, 2015'te beden-mekân-zaman ilişkisinin kadın dili ile ifadesinin yolculuğu olarak tanımladığı“yer yatağı” isimli şiir kitabı yayımlandı. kitapeki sitesinde düzenli olarak kitaplar ve sanat ile ilgili yazıları yayımlanmakta.

Kitaplarını imzalarken her okur için ayrı bir resim çizmesiyle başlayan çizme yolculuğu, yolda izde, vapurda, otobüste çizdiği resimlerle devam ediyor. İlk kitabında her okur için ayrı bir resim yapması sonrasında yayımlanan "yer yatağı" isimli kitabında da her okur için ayrı bir mektup yazıyor. Bu mektuplar hem o okura yönelik oluyorlar; hem de tema olarak ayrı ve uzun bir mektubun farklı kişilere düşen parçaları gibiler. Temas ettiği her şeyin birbiri ile harmanlandığı bu üretimlerde şehir ve doğa sesleri üzerine bıraktığı doğaçlamalar da ayrı bir arşiv olarak birikiyor. zaman zaman farklı şehirlerde müzik ve şiirin iç içe geçtiği etkinlikler düzenliyor. Sanatına da yansıyan şifalandırma isteği mesleğinin de temelini oluşturuyor denilebilir. Kişiye özel yapma ilaçlar hazırladığı eczanesinde eczacılık mesleğini halen aktif olarak sürdürmekte. Daha detaylı bilgi için; https://aynuruluc.com/

https://www.youtube.com/watch?v=dxI6RHZwYQk

YORUMLAR

Bu Videoya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Videoyu Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız