Güncel

Yazar Aslı Erdoğan tutuklandı

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi Yayın Danışma Kurulu üyesi ve Yazar Aslı Erdoğan tutuklanma talebiyle sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

19 Ağustos 2016 Saat: 23:14
Yazar Aslı Erdoğan tutuklandı
Yazar Aslı Erdoğan tutuklandı

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi Yayın Danışma Kurulu üyesi ve yazar Aslı Erdoğan’ın emniyetteki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından savcılık sorgusu için Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Savcılıktaki ifadesinde üzerine atılı hiçbir suçlamayı kabul etmediğini söyleyen Erdoğan, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme tarafından ifadesi alınan Aslı Erdoğan çıkarıldığı 4. Sulh Ceza Mahkemesince  "Örgüt propagandası", "Örgüt üyeliği", "Devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak" iddialarıyla tutuklandı. 

Mahkemeni kararında şu ifadeler yer aldı: "Şüphelinin yazmış oldukları yazıları sanki devletimizin güvenlik güçlerini söz konusu bölgelerde yasal olmayan ve sivil insanlara yönelik yapılmış bir operasyon olarak gösterildiği, oysaki Cizre, Nusaybin ve Diyarbakır gibi yerlerde PKK terör örgütünün mensuplarının şehir içlerinde hendek kazarak hendek ve birçok yere bomba yerleştirdikleri silahlanıp güvenlik güçlerine karşı ateş açtıkları güvenlik güçlerinin teslim olmaları yönündeki cevap vermedikleri aksine güvenlik güçlerimize ateş açmaları sonucu patlatılan bombalarla çok sayıda asker ve polisimizin şehit olduğu bunun aksini iddia edip sanki orada sivil vatandaşların öldürüldükleri ya da işkence edildiklerinin iddia etmenin devletin bütünlüğünü bozmaya yönelik bir faaliyet olduğu ve silahlı terör örgütünün bu şekilde propagandasının yapılarak örgüte üye olma suçunun da unsurlarının oluştuğuna dair kuvvetli suç şüphesinin bulunduğu bu suretle şüphelinin üzerine atılı devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak ve silahlı terör örgütüne üye olma suçları bakımından kuvvetli şüphe altında bulundukları kanaatine varılmıştır" denildi. 

Aslı Erdoğan kimdir?

1967 doğumlu Aslı Erdoğan, Amerikan Robert Lisesi, ardından Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünü bitirdi.

Yüksek lisansını CERN (Conseeil Europeen pour la Recherche Nucleaire)’de hazırladı. Rio de Janeiro’da başladığı fizik doktorasını yarıda bırakarak yazmayı seçti.

1994 ‘te ilk kitabı yayımlandı.

Ulusal ve uluslararası basında kendinden övgüyle bahsedilen yazar, 1997’de Deutsche Welle’nin düzenlediği yarışmada Tahta Kuşlar adlı öyküsüyle birincilik ödülü aldı, bu öykü dokuz dile çevrildi.

Kırmızı Pelerinli Kent romanı Gyldendal Yayınları’nın (Norveç) Marg –omirilik— serisine seçildi. Hayatın Sessizliğinde (2005) Dünya Yayınları tarafından yılın kitabı seçildi.

Hayatın Sessizliğinde’den bir bölüm Piccola Tiyatrosu’nda (Milan) Serra Yılmaz tarafından seslendirildi, dans tiyatrosu ve baleye uyarlandı.

Mahpus adlı öyküsü Fransa’da filme çekildi.

Yunus Nadi (Mucizevi Mandarin), Sait Faik (Taş Bina, 2010), Lillehammer Festivali’nin ana konuşmasını yaptı (2011), Zürih Şehir Yazarı seçildi (2012) Words Vithout Borders (2013)

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız