Güncel

Yeni BM Genel Sekreteri’nin ilk mesajı barış oldu

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres yeni görevine başladı.

2 Ocak 2017 Saat: 10:15
Yeni BM Genel Sekreteri’nin ilk mesajı barış oldu
Yeni BM Genel Sekreteri’nin ilk mesajı barış oldu

Guterres, BM Genel Sekreterliği görevini Ban Ki Moon'dan devraldı. 67 yaşındaki Guterres, 1995-2002 yılları arasında Portekiz Başbakanı olarak görev yapmıştı. Başbakanlık döneminin ardından 2005 yılından itibaren 10 yıl süreyle BM Mülteciler Yüksek Komiserliği görevini yürütmüştü.

DW Türkçe’nin haberine göre, Guterres, göreve başlaması dolayısıyla yayınladığı görüntülü mesajda, "İnsanlık ailesi olarak çaba gösterdiğimiz saygınlık, umut, ilerleme ve refah gibi hedefler barışa bağlı. Fakat barış da bize bağlı” şeklinde konuştu. Guterres, "2017'yi hep birlikte barış yılı yapalım” dedi.

Guterrres mesajında, sonu gelmeyen savaşlar yüzünden acı çeken milyonlarca kişiye nasıl yardım edileceği sorusunun vicdanını rahatsız ettiğini ifade etti.Guterres, "Kadınlar, çocuklar ve erkekler öldürülüyor, yaralanıyor, evlerini terk etmek zorunda kalıyor ve yoksullaşıyor. Yardım konvoylarına, hastanelere ateş açılıyor. Kimse bu savaşları kazanamayacak ve herkesin kaybedecek"dedi.

Dünya kamuoyuna ve hükümetlere farklıları aşma çağrısında bulunan Guterres, bunun için dayanışma gösterilmesini, diyalog ve saygı arayışı içinde olunmasını istedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız