Güncel

Yerel medya ödülleri verildi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ile Konrad Adenauer Stiftung’un (KAS) 18 yıldır birlikte düzenlediği Yerel Medya Ödülleri, Taksim’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

21 Mayıs 2016 Saat: 20:57
Yerel medya ödülleri verildi
Yerel medya ödülleri verildi

Törende Gazete Kadıköy’den Erhan Demirtaş fotoğraf, Antakya Ses Gazetesi’nden Akın Bodur haber, Karadeniz Son Nokta Gazetesi’nden İlayda Kara sayfa tasarımı ödüllerini aldı. Törenin açılış konuşmasını Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto yaptı. 
Basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kalkmadığına dikkat çeken Olcayto, “Biz gazetecilerin sadece gazetecilik yaptıkları için suçlanmalarına karşıyız. Basın ve ifade özgürlüğünün önündeki engeller kalkmadığı için üzgünüz. Bu yolda mücadele ediyoruz. Türkiye’de sendikalaşmanın önündeki engellerin kaldırılmasını ve batı normlarında bir gazetecilik yapılmasını istiyoruz. İktidarlar kendine ait gazeteci, kendine ait gazeteler yaratmak isteseler de sonunda bunda başarılı olamayacaklar” dedi. 
Gazete Kadıköy’den Erhan Demirtaş, “Gençlerin Eylemine Müdahale” isimli fotoğrafıyla ödül kazandı. Demirtaş’a ödülünü TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş ve Konrad AdenauerStiftung Proje Yöneticisi Bekir Öncel takdim etti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Konrad AdenauerStiftung’a teşekkür eden Demirtaş, “Bugün burada olmaktan ve en iyi fotoğraf ödülünü almaktan çok mutluyum. Gazeteciliğin gün geçtikçe daha zor koşullarda yapıldığı ve haber alma hakkının kısıtlandığı bir dönemde yerel basının önemi daha önemli hale geliyor” dedi.

Demirtaş’ın Suruç eylemi fotoğrafının jüriden en yüksek oyu aldığını belirten Öncel, her yıl en yüksek oyu alan gazetecinin bulunduğu şehirde ödül törenini düzenlediklerini, bu nedenle törenin bu yıl İstanbul’da olduğunu vurguladı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız