Güncel

'YSK manipülasyon yapıyor, yüzde 60’ına itiraz edeceğiz'

CHP'nin seçim koordinasyon merkezinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger: YSK 'YSK manipülasyon yapıyor, yüzde 60’ına itiraz edeceğiz.

17 Nisan 2017 Saat: 09:32
'YSK manipülasyon yapıyor, yüzde 60’ına itiraz edeceğiz'
'YSK manipülasyon yapıyor, yüzde 60’ına itiraz edeceğiz'

CHP’nin seçim koordinasyon merkezinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, Anadolu Ajansı ve YSK’nin manipülasyon yaptığını, YSK’nın oy hırsızlığına davetiye çıkardığını söyledi. Aksünger, sandıkların yüzde 60’ına itiraz edildiğini söyledi. 

CHP Genel merkezinde basının karşısına geçen Aksünger, sandıkların yüzde 60’ında manipülasyon yapıldığını düşündüklerini söyledi. “Bu tamamen halk iradesine karşı devlet kıyımıdır. 2 buçuk milyona yakın geçersiz sayılması gereken oy sayılmıştır. Müşahitlerimiz engellenmiştir. HDP’nin müşahitleri çıkarılmıştır. Devlet eliyle bir ‘evet’ operasyonu yapılıyor. Eninde sonunda kazanacağız” diyen Aksünger, YSK’nın meşruiyetinin tartışılır hale geldiğini söyledi. 

YSK sonuçları açıklanana kadar hiçkimsenin sandıkları terk etmemesi gerektiğini belirten Aksünger, “Hiçkimse bir yeri terk etmesin. Evet damgalı mühürler yapan ilçe seçim kurulu başkanları var. İhlalleri tek tek not aldık. Seçim bitmedi, sabaha kadar buradayız. 45 dakika boyunca YSK veri aktaramadı. Neden? Bunu araştıracağız. Tüm ıslak imzaları kontrol ediyoruz. Oy hırsızlığının temeli yapılıyor” diye konuştu.

HDP SANDIKLARIN 3'TE 2'SİNE İTİRAZ EDECEK

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu da, “Sonuç evet de çıksa hayır da, sandıkların 3'te 2'sine itiraz edeceğiz. Bize ulaşan veriler, 3-4 puan düzeyinde manipülasyona işaret ediyor” açıklaması yaptı.

ÖZDAĞ: HUKUKEN KABUL EDİLECEK BİR DURUM DEĞİL

MHP’den ihraç edilen Ümit Özdağ da Yüksek Seçim Kurulu’nun “Mühürsüz pusulalardaki oyların sayılacağı" kararıyla ilgili de şunları söyledi: "Meşru kabul edilmesi hukuken kabul edilebilecek bir şey değil. Dışarıdan gelmediğinin ispatlanması durumunda. Kim ispatlayacak bunu? Kendisi ilan etmiş, demiş ki bu mühürlü tutanaklarla ancak olur, ondan sonra AKP’li bir üye gün içinde sandıklar açıldıktan sonra itiraz ediyor, itiraz üzerine karar alıyor. Buna göre de bir sayım yapılıyor."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız