Güncel

Öğrenciler 10 Ekim katliamını protesto etti

İstanbul üniversitesi öğrencileri Beyazıt kampüsü kapısında 10 ekim Ankara katliamının yıl dönümün de, bu katliamda yaşamı yitirenler için bir anma ve basın açıklaması yaptılar.

11 Ekim 2018 Saat: 11:06
Öğrenciler 10 Ekim katliamını protesto etti
Öğrenciler 10 Ekim katliamını protesto etti

Öğrenciler açıklamasında,”Üç yıl önce bugün ülke tarihinin en büyük katliamlarından biri yaşandı.103 arkadaşımızı,kardeşimiz,sıra arkadaşlarımızı kaybettik. Adları Güney'di,elif'ti,Korkmaz'dı,Veysel'd. Üç yıldır süren dava süresince anlaşıldı ki güvenlik güçleri ve istihbarat birimleri katilleri tanıyordu,mahkeme delillerin üzerine gitmedi.Hepsi üç maymunu oynadı.”dediler.

Gençlik sırtına yüklenen faturayı ödemeyecek

Akademi kürsülerin de,barıştan yana,demokrasiden yana,halktan yana,gerçeklerden yana olan hocaların ihraç edildiğini,,her bir üniversitenin yönetiminin iktidarın bir prototipi olarak örgütlendiğini, öğrencilerin demokratik ve özgür bir üniversite isteği parasız,bilimsel demokratik eğitim mücadelesinin ezilmek istendiği vurgulanan açıklamada, “Bir kez daha buradan söylüyoruz.Egemenler ne yaparsa yapsın bizleri,10 ekim katliamında ölen arkadaşlarımızı,yakınlarımızı unutmayacağız.

Onların gururla taşıdıkları barış bayrakları,demokrasi talepleri,özgürlük istekleri yerde kalmayacak.Her barış talebimizde her demokrasi çağrımız da her özgürlük isteğimizde yanı başımız da olmaya mücadelemizde yaşamaya devam edecekler.

Baskı ve sömürü politikalarıyla kendi iktidarlarını korumak isteyenler en ağır faturaları gençliğin sırtına yüklemenin peşindeler.Biz bu kana bulanmış geleceksizlikle bezenmiş faturayı kabul etmiyoruz.”denildi.

Parasız,bilimsel,demokratik,anadilde eğitim

Öğrenciler şu şekilde dile getirdiler:”Şimdi üniversitelere, üniversite öğrencilerine bir sorumluluk düşüyor.Bu faturayı ödememek için yan,yana gelmenin mücadele etmenin sorumluluğudur bu. Bulunduğumuz amfiler,sıralar baskı ve karanlığın karşısında barışın,demokrasinin özgürlüğün kaleleri haline gelmeli ki katliamların hesabı sorulsun. Parasız,bilimsel,demokratik,anadilde eğitim mücadelemiz güçlenmeli ki bizi geleceksizliğe mahkum edemesinler. Zorbalıkla geleceğimizi savaşlara,işsizliğe mahkum etmek isteyenlerin karşısında birleşmekte başka kurtuluş yolu yok.Bizler biliyoruz ki kurtuluş sadece hayatta kalmak değildir.Uğruna bedeller ödenen barışı bu topraklarda yaşanır kılmak,bunun için gerçekleştirilen katliamlardan hesap sormak,bir daha asla yaşanmamasının koşullarını hep birlikte yaratmaktır.Savaştan beslenenlerin,gerilimle varlıklarını sürdürenlerin oyunlarını bozmak,103 arkadaşımıza olan borcumuzdur”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız