Güncel

12 Eylül Cuntasına karşı direnenlerin sesi Vasfiye Kaya toprağa verildi

12 Eylül Cuntasına karşı direnen tutukluların sesi Vasfiye Kaya önceki gün yaşamını yitirdi. Kaya 21 Ocak’ta Eskişehir'de toprağa verildi.

23 Ocak 2018 Saat: 11:50
12 Eylül Cuntasına karşı direnenlerin sesi Vasfiye Kaya toprağa verildi
12 Eylül Cuntasına karşı direnenlerin sesi Vasfiye Kaya toprağa verildi

12 Eylül  Cuntası tarafından ülke adeta açık cezaevi haline getirilmişti. İşkence, baskı, gözaltında kayıplar ve tutuklamalar dönemin en önemli özelliğiydi. Yine onbinlerce insan tutuklanmıştı. Tutuklananlara ise cezaevlerinde işkenceler yapılıyordu. Tutsaklar cezaevlerinde direniş üstüne direnişler yapıyordu. İçerde tutuklular dışarıda ise, aileleri ve duyarlı insanlar 12Eylül cuntasının bu uygulamalarına karşı mücadele ediyorlardı. Bu direnişte başı çekenler ise annelerdi.

İşte bu annelerden biri de Vasfiye Kaya idi. Kızları Süheyla ve Saliha Nazlı Kaya'nın tutuklanmasının ardından evlatlarına sahip çıkan Vasfiye kaya, giderek tüm tutukluların, hakları ihlal edilenlerin de annesi, cezaevlerinde direnenlerin dışarıdaki seslerinden biri oldu. O artık bir direniş annesi, direnişçilerin annesiydi.Onurlu bir kadın, bir kadın direnişçi...

Vasfiye Kaya önceki gün yaşamını yitirdi.  Vasfiye annenin ölümü büyük üzüntü yarattı. Vasfiye Kaya, 21 Ocak’ta Eskişehir de toprağa verildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız