Güncel

3 Belediye Eş Başkanı tutuklandı

Van’da 6 Aralık’ta evlerine yapılan baskınla gözaltına alınan Muradiye Belediyesi Eş Başkanı Yılmaz Şalan, Özalp Belediyesi Eş Başkanları Dilan Örenci ve Yakup Almaç tutuklandı.

10 Aralık 2019 Saat: 09:28
3 Belediye Eş Başkanı tutuklandı
3 Belediye Eş Başkanı tutuklandı

Van’da 6 Aralık günü sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında “Örgüt üyeliği” ve “Örgüt propagandası” iddialarıyla gözaltına alınan ve savcılık tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen HDP Muradiye Belediyesi Eş Başkanı Yılmaz Şalan, Özalp Belediyesi Eş Başkanları Dilan Örenci ve Yakup Almaç tutuklanırken Başkale Belediyesi Eş Başkanı Erkan Acar ve Muradiye Belediyesi Eş Başkanı Leyla Balkan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mahkemeye heyeti tarafından tutuklan eş başkanlar Van T Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürüldü.

NE OLMUŞTU?

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yönetiminde iken Özalp Belediyesi’ne 16 Aralık 2016’da, Muradiye Belediyesi’ne de 17 Ocak 2017’de ve Başkale Belediyesi’ne de 22 Ocak 2017 tarihinde kayyım atanmıştı.

31 Mart yerel seçimlerinde Özalp’ta yüzde 75.04 oy oranıyla HDP’li Dilan Örenci ve Yakup Almaç, Muradiye’de de yüzde 42.46 oy oranıyla HDP’li Leyla Balkan ve Yılmaz Şala, Başkale’de ise yüzde 73.32 oy oranıyla HDP’li Erkan Acar ve Şengül Polat, belediyenin eş başkanları olarak seçildi.

6 Aralık günü yapılan ev baskınlarında eş başkanlar gözaltına alındı. Eş başkanlar gözaltında iken ertesi gün yerlerine İçişleri Bakanlığı tarafından kayyım atandı. Örenci ve Almaç yerine Özalp İlçe Kaymakamı Abdulkadir Çelik, Balkan ve Yılmaz Şalan’ın yerine Muradiye İlçe Kaymakamı Erkan Savar, Acar yerine ise Başkale İlçe Kaymakamı Asım Solak kayyım olarak atandı. (MA)

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız