Güncel

Adana'da öğretmenlere 29 Aralık grevi cezası

Adana’da 29 Aralık grevine katıldıkları için haklarında soruşturma açılan 20 öğretmene para cezası verilirken, bir öğretmen de başka okula gönderildi.

18 Şubat 2017 Saat: 11:48
Adana'da öğretmenlere 29 Aralık grevi cezası
Adana'da öğretmenlere 29 Aralık grevi cezası

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin 29 Aralık 2015’te Türkiye genelinde “Savaşa hayır, yaşamı savunacağız” sloganıyla gittikleri bir günlük iş bırakma eylemi bir yıl sonra ceza olarak döndü. Grev gerekçesiyle 2016 Mart ayı içerisinde Adana Valiliği tarafından 221 Eğitim Sen üyesi hakkında, “Örgüt propagandası yapmak”, “Devlete ve cumhurbaşkanına hakaret etmek” iddialarıyla soruşturma açılırken, bir yıl sonra ise 21 öğretmen hakkında soruşturma tamamlandı. 20 öğretmen bir aylık maaşlarından 30'da 1'inin kesilmesi cezası verilirken, Karataş İlçesi’nde görevli Herdem Köse ise Feke İlçesi’ne gönderildi. 

Cezalara tepki gösteren  Eğitim-Sen Şube Başkanı Ahmet Karagöz, Eğitim“Biz bunların hukuki olmadığını biliyoruz. Neden bir buçuk yıldan beri hiçbir ceza verilmezken şimdi neden ceza verildiği açık bir şekilde ortadadır. Çünkü davaların sağlıklı yürümediğini ve talimatlar doğrultusunda cezalar verildiğini görüyoruz” diye konuştu. Üyeleri hakkında baskı kurularak, korkutulmaya çalışıldığını ifade eden Karagöz, bu cezaların hukuki boyutunun olmadığını söyledi. 

İ

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız