Siyaset

AKP'den 'başkanlık sistemi' için Anayasa değişikliği

AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, 'başkanlık sisteminin' uygulanması için Meclis'e Anayasa değişiklik teklifi getireceklerin açıkladı

11 Mayıs 2016 Saat: 09:23
AKP'den 'başkanlık sistemi' için Anayasa değişikliği
AKP'den 'başkanlık sistemi' için Anayasa değişikliği

AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli tarafından, Anayasa'da "başkanlık sistemine" dair düzenlemelerin yapılacağı açıklandı. Karar gazetesinde yer alan habere göre Canikli, "Yeni bir anayasanın kabulü hemen hemen imkansız görünüyor. Bunu bile bile teklifin sunulmasının bir anlamı yok. Kamuoyuyla paylaşacağız. Çalışmalar tamamlandıktan sonra bizim nasıl bir sivil anayasa istediğimizi topluma anlatacağız. Fakat daha dar kapsamlı madde içeren 4-5 maddelik bir anayasa değişiklik teklifini getirmeyi düşünüyoruz. Partili başkanlık sistemini sağlayacak bir değişiklik. Başkanlık sistemi ve seçildikten sonra partiyle bağı kesilir gibi maddelerde değişiklik yapabiliriz. Bununla bağlantılı birkaç maddeyle başkanlık sisteminin önü açılabilir. Büyük oranda sorun çözülüyor. Sonraki dönemlerde toplumsal uzlaşma denilen sivil anayasa hayata geçirilebilir. Bu ülke için geleceğimiz için halledilmesi lazım" diye konuştu.

Canikli, başkanlık sistemini getirecek olan anayasa değişiklik teklifi için "En kısa zamanda TBMM Genel Kuruluna getirilecek. Böyle bir değişikliğin yapılacağını tahmin ediyoruz, umuyoruz" dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız