Güncel

Avukatlık ruhsatı verilmeyen Mükerrem Karakurt beraat etti

Örgüt üyeliği ve propagandası suçlamalarıyla yargılandığı duruşmadan beraat eden Mükerrem Karakurt, avukatlık ruhsatını alabilecek.

12 Şubat 2019 Saat: 09:31
Avukatlık ruhsatı verilmeyen Mükerrem Karakurt beraat etti
Avukatlık ruhsatı verilmeyen Mükerrem Karakurt beraat etti

Emre ORMAN

İSTANBUL-Örgüt üyeliği ve propagandası suçlamalarıyla yargılandığı duruşmadan beraat eden Mükerrem Karakurt, avukatlık ruhsatını alabilecek.

Adalet Bakanlığı’nın, hakkında devam eden kovuşturması olduğu nedeniyle avukatlık ruhsatı başvurusunu askıya aldığı Mükerrem Karakurt’un “terör örgütü üyeliği”, “terör örgütü propagandası” ve “2911’e muhalefet” suçlamalarıyla 2014’ten beri yargılandığı davanın karar duruşması bugün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ndeki 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Bir önceki duruşmada savcı, Karakurt’un da aralarında bulunduğu 24 kişinin beraatini istediği esas hakkında mütalasında “sanıkların eylemi toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı çerçevesinde gerçekleştirdiklerinin kabulünün gerektiği, bu suçu işlediklerine dair, yeter, kesin, şüpheden uzak ve inandırıcı delil elde edilemediğinden” ifadelerine yer vermişti.

‘TBB VE ADALET BAKANLIĞI BU KARAR KARŞISINDA ACİZ KALMIŞTIR’

Kararı açıklayan mahkeme heyeti, Karakurt’un aralarında bulunduğu 24 kişinin beraatine hükmetti.

Kararı değerlendiren avukat Karakurt, “Adalet Bakanlığı ve Türkiye Barolar Birliği, masumiyet karinesini açıkça ihlal etmiştir. Bu karar, bunun en büyük kanıtıdır. ‘Hakkında kesinleşmiş beraat hükmü olmayan herkes suçludur’ muamelesi yapan TBB ve bakanlık, bu karar karşısında aciz kalmıştır.” ifadelerini kullandı.

Hakkında beraat kararı verilen Karakurt, avukatlık ruhsatını alabilecek.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız