Güncel

Beyoğlu Yurttaş Buluşmaları devam ediyor! Gündem: Gıda

“Türkiye’de ve Dünyada Gıda Rejiminin Geleceği, Gıda Egemenliği ve Toplumsal Bir Mesele Olarak Sağlıklı ve Ucuz Gıdaya Yaygın Erişimin Örgütlenmesi”konulu söyleş gerçekleştirilecek.

13 Şubat 2019 Saat: 13:03
Beyoğlu Yurttaş Buluşmaları devam ediyor! Gündem: Gıda
Beyoğlu Yurttaş Buluşmaları devam ediyor! Gündem: Gıda

Necdet Özsaygın

Beyoğlu Yurttaş Meclisi tarafından Arkeologlar Derneği İstanbul Şubesinde,16 Şubat Cumartesi, 17:00'de Çiftçi-Sen Başkanı Abdullah Aysu ile“Türkiye’de ve Dünyada Gıda Rejiminin Geleceği, Gıda Egemenliği ve Toplumsal Bir Mesele Olarak Sağlıklı ve Ucuz Gıdaya Yaygın Erişimin Örgütlenmesi”konulu bir söyleşi gerçekleştirilecek.

8’incisi gerçekleştirilecek olan Yurttaş Buluşmaları için Beyoğlu Yurttaş Meclisi tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: Beyoğlu Yurttaş buluşmalarında bu ay, yaşamımızın temellerinden olan ve ülkemizde özellikle son yıllarda gerek fiyatlarının yüksekliğiyle olsun, gerek sağlıksız üretimi ve erişim zorluğuyla olsun gündemden hiç düşmeyen gıda meselesini konuşacağız.

Konuğumuz Abdullah Aysu. Çiftçi-Sen başkanı Aysu, aynı zamanda bir soğan üreticisi. Yıllardır tarım, tohum ve gıda politikalarına dair yaptığı örgütlenme çalışmaları, yazdığı kitaplar ve dünya deneyimlerini ülkemize taşıma girişimleriyle gıda egemenliği mücadelesinin öncüsü olan Aysu ile devletin gıda rejimi, gıdaya erişimin örgütlenmesi, gıda toplulukları ve kooperatif girişimlerinin akıbeti ve bu konuda dünyadaki gelişmeleri konuşacağız.

Meclis olarak yavaş yavaş Beyoğlu mahallelerinde adımlarını atmaya başladığımız gıda topluluğumuzun taze heyecanıyla kafamızdaki soruları sorup birlikte çözüm arayacağımız bu buluşmaya, hepiniz sorularınız ve önerilerinizle katılmaya davetlisiniz!

TARİH: 16 ŞUBAT CUMARTESİ 2019

SAAT: 17:00

YER: ARKEOLOGLAR DERNEĞİ İSTANBUL ŞUBESİ(Şehit Muhtar Mahallesi, İstiklal Caddesi, İmam Adnan Sokak, Ertuğrul Onur İş Hanı, No: 24, Kat: 2, Beyoğlu)

İLETİŞİM: 0545 942 42 39

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız