Güncel

'Bıraktığın Yerden' filmi... Genç bir kadının 22 yıldır bitmeyen acısı ve direnişini anlatıyor!

Bıraktığın Yerden, Besna adındaki genç bir kadının 22 yıldır bitmeyen direnişini anlatıyor.

28 Mayıs 2019 Saat: 18:57
'Bıraktığın Yerden' filmi... Genç bir kadının 22 yıldır bitmeyen acısı ve direnişini anlatıyor!
'Bıraktığın Yerden' filmi... Genç bir kadının 22 yıldır bitmeyen acısı ve direnişini anlatıyor!

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

https://www.youtube.com/watch?v=6IL0_ceFNPs

İSTANBUL-31 Mayıs saat 20.00’de, İstanbul Fransız Kültür Merkezi'nde kayıp yakınlarından Besna Tosun’un yaşadıklarını anlatan film gösterimi ve ardından gazeteci ve sinema eleştirmeni Alper Turgut moderatörlüğünde yönetmen Volkan Güney Eker ve Bandista Kolektif’inin katılacağı söyleşi ve dinletiye gerçekleştirilecek.

Bıraktığın Yerden, Besna adındaki genç bir kadının 22 yıldır bitmeyen direnişini anlatıyor.

Yönetmen ve Senaryo: Volkan Güney Eker

Yapımcı: Üretim Çifliği Orçun Göçgün

Oyuncular:Besna Tosun

Kamera: Volkan Güney Eker

Kurgu ve Ses: Volkan Güney Eker

Müzik: Gabriel Faure, Chopin, Erkan Oğur, Gürol Ağırbaş 


FİLME DAVET

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Gözaltına Karşı Komisyon ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı İstanbul Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Yönetmen Volkan Güney Eker’in gözaltında kayıplar mücadelesini konu alan “Bıraktığın Yerden” isimli kısa filminin ilk gösterimine sizleri davet ediyoruz.
Ulusal ve uluslararası festivallerde çok sayıda ödül alan filmin gösteriminden sonra yönetmen, ana karakter ve Bandista Kollektifi ile sinema eleştirmeni, gazeteci Alper Turgut'un moderatörlüğünde bir söyleşi ve yönetmene “Benim Annem Cumartesi” şarkılarıyla ilham veren Bandista Kollektifi’nin mini bir dinletisi yer alacak.
Film, babası gözaltında kaybedilen Besna Tosun’un babasını bulmak ümidiyle Cumartesi Anneleri ile buluşmasını ve 24 yıldır süren hakikat ve adalet mücadelesini anlatıyor."


FEHMİ TOSUN KİMDİR?

36 yaşındaki Fehmi Tosun 19 Ekim 1995'de Avcılar'daki evinin önünden ellerinde telsiz ve silah olan kişiler tarafından kaçırıldı. Olay, eşi Hanım Tosun, beş çocuğu ve mahallelinin gözleri önünde gerçekleşti.

Tosun ailesi , başvuru yaptığı kurumlardan sonuç alamayınca Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM), başvurdu. AİHM'den Kasım 2003'te çıkan karara göre, Türkiye, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin "yaşam hakkı" başlıklı 2. maddesini ihlalden tazminata mahkum oldu. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma açmış, Avcılar polisinden yanıt alamamıştı.Polislere göreve ihmalden açılan davada ise bir gelişme kaydedilemedi.Tosun ailesi o günden bu yana Fehmi Tosun’dan bir daha haber alamadı.Tosun ailesi 24 yıldır Cumartesi annelerinden biri olarak

Eşi kaybedildiğinde Hanım Tosun 29 yaşındaydı, En küçüğü üç buçuk en büyüğü 14 yaşındaki iki kız, üç oğlan çocuğuyla İstanbul'da iki ayrı mücadele verdi: Hem eşini aradı hem de çok zor şartlarda geçinmeye, ayakta kalmaya çalıştı. Tosun ailesi 24 yıldır Cumartesi Anneleri olarak Fehmi Tosun ve diğer gözaltında kayıp edilenlerin akıbeti  Galatasaray Meydanı’nda direnişini sürdürüyor. Tıpkı  Maside Ocak, Zeycan Yedigöl, Hanife Yıldız, Mikail Kırbayır, İrfan Bilgin, Eren Baskın, İkbal Eren, Elmmas Eren, Baba Ocak, Hasan Karakoç, Emine Ocak, Rabia Tepe gibi...

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

https://www.youtube.com/watch?v=6IL0_ceFNPs

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız