Güncel

Bodo Bode işçileri şalter indirdi

Bursa’da bulunan Bodo Bode Doğrusan fabrikasında sendikalı oldukları için mobbinge maruz bırakılan işçiler, işten işten atılan 13 arkadaşlarının işe geri alınması ve baskıların son bulması için üretimi durdurdu.

12 Şubat 2020 Saat: 07:35
Bodo Bode işçileri şalter indirdi
Bodo Bode işçileri şalter indirdi

SERPİL ÜNAL

BURSA - Bursa’da Türk-Alman ortaklığıyla Bodo Bode Doğrusan fabrikasında sendikalı oldukları için mobbinge maruz bırakılan Bodo Bode Doğrusan işçileri, işten atılan 13 arkadaşlarının işe geri alınması ve baskıların son bulması için şalter indirdi.

75 İşçi Şalter İndirdi

Otomotiv yan sanayi üretimi alanında yapılan Bodo Bode Doğrusan fabrikasında Türk Metal’e üye olan 75 işçi, sendikadan istifaya zorlanmaları ve bazı arkadaşlarının işten atılması nedeniyle 10 Şubat günü şalter indirdi. Üretimi durdurarak fabrika önünde toplanan işçiler, patronu protesto etti.

İşçiler, “Sendika Hakkımız Engellenemez”, “Baskılar Bizi Yıldıramaz”, “Direne Direne Kazanacağız”, “Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz” sloganları attı.

"Tuvalet Süremiz Bile Kısıtlandı"

Geçen ekim ayında Türk Metal Sendikası'na üye olduktan sonra yoğun mobbing uygulamalarıyla karşılaştıklarını ve bazı arkadaşlarının işten atıldığını aktaran işçiler Bodo Bode Doğrusan işçileri, “Anayasal hakkımızı kullanarak sendikaya üye olduk. Bunun üzerine işveren bize mobbing uygulamaya başladı ve işten atılan arkadaşlarımız oldu. Çoğu arkadaşımızın bölümleri, çalışma yerleri değiştirildi. Tuvalet süremiz kısıtlandı. Anayasal haklarımızı kullanmamıza izin vermediler. Biz de işten atılan arkadaşlarımızın geri dönmesi için greve gitme kararı aldık. İçeride üretim hattı tamamen durdu. İşten çıkarılan arkadaşlarımız geri dönene kadar bu eyleme devam edeceğiz” dedi.

"Tek Tek Sorgu Odalarına Çektiler"

5 yıldır bu fabrikada çalıştığını belirten Murat Aydın ise sendikal faaliyetlerde bulunmak ve anayasal haklarını kullanabilmek için sendikaya üye olduklarını söyledi.

Aydın, "Gereken sayıyı topladığımızda sanki birileri düğmeye bastı ve fabrikada baskılar artmaya başladı. Tek tek içeri çekilerek ‘Sendikaya üye misin, biz size güvenmiyoruz’ gibi ifadelerle karşılaştık"  dedi.

"Haklarımız Verilene Kadar Eyleme Devam"

Sorgulamaların ardından 10 işçinin işten çıkarıldığını aktaran Aydın, "Biz kendi haklarımızı ve işten çıkarılan arkadaşlarımızın haklarını savunmak için greve gittik. Biz haklarımızı alana kadar eyleme devam edeceğiz. Ben şirketimi seviyorum, hiçbir zaman işimden şikâyetçi olmadım. Ancak haklarımızı verene kadar bu grev bitmeyecek" dedi.

Şalter indiren Bodo Bode Doğrusan işçileri gündüz ve gece fabrikada eylemi sürdürüyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız