Güncel

Buradayız Ahparig: Hrant Dink katledilişinin 12. yılında vurulduğu yerde anıldı

Agos Gazetesi kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, katledilişinin 12. yıl dönümünde eski Agos binası önünde anıldı.

20 Ocak 2019 Saat: 00:07
Buradayız Ahparig: Hrant Dink katledilişinin 12. yılında vurulduğu yerde anıldı
Buradayız Ahparig: Hrant Dink katledilişinin 12. yılında vurulduğu yerde anıldı

Emre Orman

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, katledilişinin 12. yılında Agos Gazetesi'nin eski binasının önünde, vurulduğu yerde anıldı. “Adalet İstiyoruz, Hrant 12” yazılı pankartın asıldığı binanın girişine “Hrant’ın Arkadaşları” tarafından kırmızı karanfiller bırakıldı.

Binlerce yurttaşın katıldığı anma etkinliğine çeşitli partilerin milletvekilleri, aydınlar, sanatçılar katılırken Dink'in ailesi de anmadaki yerini aldı.

'BU TOPRAKLAR, BU ÜLKE BİZİM!'

Ortak basın açıklamasını Sabahattin Ali’nin kızı Filiz Ali okudu. Babasını ‘milli hislerle galeyana geldiği için’ öldürdüğünü söyleyen katilin, Hrant'ı öldüren ve sonrasında bayrağın önünde poz veren katilden farkı olmadığına dikkat çeken Ali, şunları aktardı:

"Sana geçtiğimiz yıldan iyi haberler vermek isterdim ama ne yazık ki veremiyorum. Yazarlar, kültür insanları, siyasetçiler, gazeteciler hapiste, haklarında iddianame bile hazırlanmadan, neden olduğunu bilmeksizin cezaevinde aylarını, yıllarını geçiriyorlar. Uluslararası mahkeme kararları hiçe sayılıyor, imzacısı olduğumuz sözleşmelere uyulmuyor, hukuksuz bir hukukla insanlar özgürlüklerinden mahrum bırakılıyor. Kayıplarımız bulunmadığı, bir mezardan mahrum bırakıldığımız yetmezmiş gibi, geçtiğimiz yıl Cumartesi Meydanı’na yapılan saldırılara tanıklık ettik, Cumartesi Anneleri artık meydanlarında değil, ara sokaklarda toplanıp soruyorlar kayıplarının akıbetini. Sevgili Hrant, yine de o kadar umutsuz değiliz. Susmayanlar var, hâlâ buradayız, bir yere gitmiyoruz, vazgeçmiyoruz. Seni öldürdüklerinde henüz çocuk olanlar bugün burada, aramızda, öldürülmenizin peşine düşüyorlar, soru soruyorlar, susmuyorlar. Sizler, kaybettiğimiz bütün değerlerimiz, bize ocak ayazında bakarken, biz burada, her yıl gençleşen kalabalıklarla vazgeçmiyoruz demeye devam ediyoruz. Umut burada! Bu topraklar, bu ülke bizim!"

KAVALA'NIN MESAJI OKUNDU

Hrant’ın Arkadaşları grubundan Asena Günal, 'Gezi eylemlerini organize ettiği' iddiasıyla 1 yılı aşkın süredir iddianamesiz bir şekilde Silivri Hapishanesi’nde tutuklu bulunan Osman Kavala’nın gönderdiği mesajı okudu. Kavala’nın mesajı şöyle:

“Silivri’de olduğum için bir kez daha Hrant’ın anmasına katılamıyorum. Yüreğim orada olsa da Hrant’ın ailesini ve arkadaşlarını görememek benim için çok büyük bir üzüntü. Uzakta kalınca bizden ayrıldığı yerde Hrant için adalet talep etmenin önemini daha güçlü hissediyorum. Hrant’ın içimizi ısıtan sesini duyduğumuzda adaletsizlikleri ve kıyımları bir kez daha hatırlıyoruz.  Hukuka saygılı devletin vatandaşı olmamın onurunu hissetmek istiyoruz. Hrant’ın öldürülmesi bir çocuğun katile dönüşmesinin nasıl önlenebileceğini düşündürüyor. Her 19 Ocak’ta hukuksuzluğa direnmek, onurlu bir yaşam için toplanıyoruz. Bunlar için Hrant’la bir olacağız, ondan güç alacağız.”

Anma etkinliği "Katil devlet hesap verecek", "Buradayız Ahparig", "Hepimiz Hrant'ız hepimiz Ermeniyiz", "Faşizme inat kardeşimsin Hrant" sloganlarıyla sona erdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız