Güncel

Çorum'un tanınmış sosyalistlerinden Şakir İpek Sultanbeyli'de toprağa verildi

İSTANBUL-İstanbul Kartal’da, Vatan Plastik’te üretim bölümünde çalışan Çorum'un sosyalist kimlikli isimlerinden devrimci Şakir İpek iş cinayetinde hayatını kaybetti.

14 Temmuz 2019 Saat: 23:19
Çorum'un tanınmış sosyalistlerinden Şakir İpek Sultanbeyli'de toprağa verildi
Çorum'un tanınmış sosyalistlerinden Şakir İpek Sultanbeyli'de toprağa verildi

İSTANBUL-İpek, görev tanımında olmamasına rağmen, ıslak zeminde ve hiçbir güvenlik önlemi olmadan, akan çatının tamiratında çalıştığı sırada 15 metreden zemine düşerek yaşamını yitirdi. İpek’in cenazesi, çalışma arkadaşları, ailesi ve mücadele arkadaşları tarafından  Sultanbeyli Osmangazi mezarlığında defnedildi.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, yakın çekim

İpek, görev tanımında olmamasına rağmen, ıslak zeminde ve hiçbir güvenlik önlemi olmadan, akan çatının tamiratında çalıştığı sırada 15 metreden zemine düşerek yaşamını yitirdi. İpek’in cenazesi, çalışma arkadaşları, ailesi ve mücadele arkadaşları tarafından  Sultanbeyli Osmangazi mezarlığında defnedildi.

Çorum katliamı sırasında halkın savunulması ve siyasi faaliyetleri nedeniyle Devrimci Kurtuluş davasından yargılanan ve uzun yıllar Erzincan cezaevinde tutuklu kalan Şakir İpek, Erzincan cezaevi firarını gerçekleştiren ve firar eden kişiler arasında da yer alıyordu. Bir emekçisi olarak, işçi sınıfının tüm etkinliklerinde yer alan ve sosyalist hareket içinde mütevazi kişiliğiyle tanınan Şakir İpek, birlikte yargılandığı arkadaşlarıyla demokratik mücadele platformunda yer almasının yanısıra, Sultanbeyli İlçesinde  üye olarak ÖDP içerisinde de faaliyet sürdürüyordu.Bölgenin sevilen devrimci emekçilerindendi.

Görüntünün olası içeriği: 7 kişi, Şakir Ipek dahil, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar

Şakir İpek, 1987 yılında Üçüncü ordunun ortasındaki askeri cezaevinden tünel kazarak kaçan kişiler arasında yer aldı.Bu kaçış öyküsünü,Sebahattin Selim Erhan 'Yine Kazcağız, Yine Kaçacağız' kitabında Şakir İpek'i 'bizim yıldızımızdı' diye anlatmıştı.

Sakir İpek, Çorum'dan arkadaşlarıyla...

Şakir İpek'in cenazesi, ailesi, akrabaları,  işçiler ve Sultanbeyli ÖDP ilçe örgütü ve Devrimci Kurtuluş davasından yargılanan arkadaşları tarafından kaldırılırken, mezarı başında da bir anma gerçekleştirildi. 

Görüntünün olası içeriği: bitki, açık hava ve doğa

Şakir İpek, Sultanbeyli Osmangazi mezarlığında defnedildi.Mezarına dostları çiçekler bıraktı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız