Güncel

Cumartesi Anneleri, 27 yıllık gözaltında kayıp Mehmet Ertak için buluşacak

Cumartesi Anneleri, 17 Ağustos Cumartesi günü, 751. haftasında Mehmet Ertak ailesiyle birlikte “27 yıldır süren bu inkar ve cezasızlık son bulana kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz!” diyerek buluşacak.

16 Ağustos 2019 Saat: 09:15
Cumartesi Anneleri, 27 yıllık gözaltında kayıp Mehmet Ertak için buluşacak
Cumartesi Anneleri, 27 yıllık gözaltında kayıp Mehmet Ertak için buluşacak

20 Ağustos 1992 tarihinde Şırnak'taki kömür ocağından birlikte çalıştığı üç akrabası ile Rezuk Mezrası'ndaki evine dönmek üzere yola çıkan 32 yaşındaki 4 çocuk babası Mehmet Ertak'ın içinde bulundukları araç kontrol noktasında resmi giyimli polislerce durduruldu. Mehmet Ertak'ın gözaltına alındığına ve emniyette işkence ile sorgulandığına dokuz kişi tanıklık etti. Ancak ailesinin yaptığı tüm başvurular sonuçsuz kaldı. Mehmet Ertak’ın gözaltına alındığı inkâr edildi.
AİHM’e taşınan davada ise mahkeme, Mehmet Ertak’ın gözaltında ölümünden ve bedeninin kaybedilmesinden Hükümetin sorumlu olduğu sonucuna vararak Türkiye'yi oy birliği ile mahkûm etti. (Ertak/ Türkiye 09.05.2000 - 20764/92)
Cumartesi Anneleri, 17 Ağustos Cumartesi günü, 751. haftasında Ertak ailesiyle birlikte “27 yıldır süren bu inkar ve cezasızlık son bulana kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz!” diyerek buluşacak.
Kerim EREN

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, sakal

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız