Güncel

Cumartesi Annesi Elmas Eren hayatını kaybetti

39 yıldır gözaltında kaybedilen oğlu Hayrettin Eren için mücadele yürüten ve diğer Cumartesi Anneleri/İnsanları ile adalet arayan Elmas Eren hayatını kaybetti.

20 Ağustos 2019 Saat: 00:21
Cumartesi Annesi Elmas Eren hayatını kaybetti
Cumartesi Annesi Elmas Eren hayatını kaybetti

39 yıldır, 12Eylül Askeri faşist darbesi sonrası gözaltında kaybedilen oğlu Hayrettin Eren için mücadele yürüten ve diğer Cumartesi Anneleri/İnsanları ile adalet arayan Elmas Eren, bugün 88 yaşında hayatını kaybetti.

20 Kasım 1980'de 24 yaşındayken gözaltında alınıp kaybedilen Hayrettin Eren'in annesi Elmas Eren bugün 88 yaşında hayatını kaybetti.

Yaşasaydı bugün 65 yaşında olacak oğlu için her koşulda, yıllarca her Cumartesi, diğer anneler/insanlarla adalet arayışından vazgeçmeyen Eren'in bekleyişine yıllar içinde torunları da katıldı.

Eren için salı günü, Ambarlı Osmanağa Camii’nde kılınacak ikindi namazının ardından cenaze namazı kılınacak. Cenaze daha sonra Büyükçekmece Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

"OĞLUMUN TEK BİR KEMİĞİNE RAZIYIM"

Elmas Eren, 2011 yılının Şubat ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşen kayıp ailelerinin arasındaydı.

Başbakan'a "Oğlumun tek bir kemiğine bile razıyım. Senden oğlumun mezarını istiyorum" demişti.

Hayrettin Eren nasıl kaybedildi?

Hayrettin Eren, 12 Eylül darbesinden 1 ay 9 gün sonra 21 Kasım 1980'de arkadaşı Ahmet Öztürk ile buluşmaya gittiği İstanbul Saraçhane'de gözaltına alındı.

Karagümrük Karakolu'na oğlunu soran anne Elmas Eren, gözaltı kayıt defterinde oğlunun adını gördü. Karakoldakiler Hayrettin Eren'i Gayrettepe'deki Siyasi Şube'de gördüklerini söylediler.

Şubeye giden annesi, oğlunun gözaltına alınırken kullandığı babasına ait 34 F 6798 plakalı Murat 124 marka otomobili Şubenin bahçesinde gördü; buna rağmen "gözaltında böyle biri yok" yanıtı alabildi.

Anı operasyonda gözaltına alınan Ahmet Öztürk, Ahmet Ok, Şaban Arslan, Turgut Karataş ve Fevzi Rakıcı, Hayrettin Eren'in yakalanma ve sorgulanma sürecine tanıklık ettiler.

Ahmet Öztürk, "Tanığım; onu hem karakolda hem de siyasi şubede gördüm" dedi.

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, yazı

Cumartesi Annesi Elmas Eren hayatını kaybetti

Görüntünün olası içeriği: 17 kişi, Zeynep Görmek Yukarıgöz ve Yılmaz Yukarıgöz dahil

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız