Güncel

Eğitim Sen 29 Aralık grevi sürgünlerine tepki gösterdi

Eğitim Sen Adana Şubesi,29 Aralık 2015’te bir günlük iş bırakma eyleminden dolayı üyelerine cezalar verilmesine ve sürgün edilmelerine dair basın açıklaması yaptı.

22 Şubat 2017 Saat: 23:42
Eğitim Sen 29 Aralık grevi sürgünlerine tepki gösterdi
Eğitim Sen 29 Aralık grevi sürgünlerine tepki gösterdi

Eğitim Sen Adana Şubesi, 29 Aralık 2015’te düzenlenen ‘Savaşa hayır, yaşamı savunacağız’ konulu bir günlük iş bırakma eyleminden dolayı üyelerine cezalar verilmesine ve sürgün edilmelerine dair basın açıklaması yaptı.

Atatürk Parkı’nda bir araya gelen emekçiler, Eğitim Sen Şube Örgütlenme Sekreteri Erdal Karabulut’un da içinde olduğu 10 üyesinin 3 yıl kademe durdurma cezası verilmesine ve Feke, Yumurtalık gibi uzak ilçelere sürgün edilmesine, çok sayıda üyesine 1/30 oranında aylıktan kesme cezası verilmesine tepki gösterdi.Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Şube Başkanı Ahmet Karagöz, "mahkeme kararı ile sendikal eylem kapsamında değerlendirilen iş bırakmanın Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kriminalize edilmeye çalışılmaktadır. Mülki amirlerin yaptıkları “sendikal faaliyeti engelleme” suçudur.Yurttaş olarak, “savaşa karşı barışı, ölümlere karşı yaşamı” savunmanın insan olmanın gereği olarak görüyoruz.İktidarın politikalarına itiraz eden herkesin hedef haline getirildiği bir dönemde sendikamızın hedef alınarak örgütlü mücadelemizin engellenmeye çalışıldığı açıktır. Buna boyun eğmeyeceğiz” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız