Güncel

‘’Emekçiler Yalnız Değil’’Alo işçi dayanışma hattı

Kısa bir süre önce kurulan Sınıf Tavrı Platformu ‘’Emekçiler Yalnız Değil’’Alo işçi dayanışma hattı kurulduğunu kamuoyuna bir bildiri ile duyurdu.

25 Ağustos 2019 Saat: 00:32
‘’Emekçiler Yalnız Değil’’Alo işçi dayanışma hattı
‘’Emekçiler Yalnız Değil’’Alo işçi dayanışma hattı

NECDET ÖZSAYGIN

Türkiye’de işçilerin en büyük sorunu uğradıkları hak gaspları.Bu hak gaspları artık sistematik hale gelmiş ve kanıksanmış durumda.Kriz koşulları ile birlikte patronlar bu gaspları artırmanın peşinde.

Hak gaspına uğradığını düşünüyorsan hattımızı ara.Sorunlarının çözümünü bulalım,mücadeleedelim.Partronların kriz fırsatçılığına,hakgasplarına,patron yanlısı politik uygulamalara karşı işçi sınıfının dayanışmasını yükseltelim.

Alo İşçi Dayanışma Hattı Nedir?

Türkiye’de bu gün işçi sınıfının en büyük güncel sorunu sosyal haklarını alamamasıdır.Ücretgaspları,kıdem hakkının verilmemesi,asgari geçim indiriminin neredeyse hiçbir zaman ödenmemesi,fazla mesai ücretlerinin yok sayılması,uzun çalışma saatleri,yıllık izinlerin yok sayılması gibi onlarca farklı sorunla işçiler karşı karşıya.

Alo işçi dayanışma hattı,tüm bu sorunlarda avukat,hekim,işgüvenliğ uzmanı gibi farklı alanlardan uzmanların yardımını işçilerle buluşturacak bir ağdır. Dayanışma hattı, işçilerin güncel sorunlarıyla ilgili hukuki ve fiili mücadelelerine danışmanlık edecektir.

Alo işçi dayanışma hattı,işçilerin mücadelesine gönül veren emek mücadelesinin unsurlarının oluşturduğu bir hattır.Dolayısıyla hattın hizmetleri tamamen ücretsizdir.

Alo işçi dayanışma hattı,sendikal bir oluşum olarak değil,işçi sınıfının dayanışma organı olarak kurulmuştur.’’Yeter söz işçinin’’kurultayı ile kurulan hat değişik sektörlerden işçilerin desteği ile yola çıkıyor.

Alo işçi dayanışma hattı;Sınıf Tavrının bir parçası olarak kurulmuştur.Dolayısıyla hat Türkiye’nin her yerinde her işkolunda çalışan emekçiye 7-24 hizmet verecektir.

Alo İşçi Dayanışma Hattı İle Temasa Geçin,Sorunlarının Çözümü için Adım at!

0850 255 07 10

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız