Güncel

Emsal Atakan: Oğlumun katili yerine bana dava açtılar

Sosyal medya paylaşımı nedeniyle hakkında dava açılan Gezi eylemlerinde oğlu Ahmet Atakan'ı kaybeden Emsal Atakan, oğlunu öldürenler yerine kendisine dava açılmasına tepki gösterdi.

13 Şubat 2020 Saat: 17:27
Emsal Atakan: Oğlumun katili yerine bana dava açtılar
Emsal Atakan: Oğlumun katili yerine bana dava açtılar
Gezi eylemleri sırasında Hatay'da polis saldırısında hayatını kaybeden Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan hakkında Dilek Doğan’ın ölüm yıldönümünde yaptığı paylaşım nedeniyle “Devletin askeri veya Emniyet teşkilatını alenen aşağıladığı” iddiasıyla hakkında dava açıldı. Davanın ilk duruşması bugün Hatay 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuksuz yargılanan Atakan ile avukatı Hatice Can katılırken, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Gezi direnişinde yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz'ın anne ve babası ile birçok siyasi parti ve insan hakları örgütünün temsilcisi katıldı.
 Kimlik tespitiyle başlayan celse iddianamenin kısa özetinin okunmasıyla sürdü. 
'İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLMELİ' 
Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, duruşmada savunma yapan Atakan, üzerine atılı suçlamayı reddetti. Oğlu için 7 yıldır hukuk mücadelesi verdiğini ancak kendisine dava açıldığını aktaran Atakan, paylaşımında kolluk kuvvetlerine bir hakaret ve kast içermediğini, katillere katil dediğini belirtti. Suçsuz olduğunu ifade eden Atakan, beraatını talep etti. Duruşmada savunma yapan Atakan'ın avukatı Hatice Can, yapılan paylaşımın ifade ve düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, müvekkilinin beraatını talep etti.  
Mahkeme dosyadaki eksiklerin giderilmesi için bir sonraki celseyi 26 Mart'ta erteledi. 
Duruşma sonrası Hatay Adliyesi önünde açıklama yapıldı. Atakan, oğlunun katillerinin yargılanması için 7 yıldır hukuk mücadelesi verdiğini aktardı. Atakan, "Oğlumun davasını açmadılar. Benim hakkımda dava açtılar. Sırf katillere katil dediğim için hakkımda dava açıldı. Herkesin bütün Türkiye'nin gözü önünde Dilek Doğan'ın evinde nasıl katledildiğini herkes gördü. Benim kolluk güçlerine ya da askere herhangi bir kastım yoktur. Ben sadece katillere katil diyorum. Katillere de katil deniliyor. Bizler katledilen çocuklarımız için adalet talep ediyoruz." 
ADALET ARAYIŞI SÜRECEK 
HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları da Atakan'ı katledenlerin değil Atakan'ın annesinin yargılanmasına tepki gösterip, ailelerin yanında olduklarını vurguladı. Hatimoğulları, "Emsal Atakan yargılanamaz. Derhal beraatını verilmesini istiyoruz" dedi. 
Son olarak konuşan Atakan ailesinin avukatı Hatice Can, cezasızlıkla mücadele ettiklerini vurgulayarak adalet arayışlarının süreceğini söyledi. 
 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız