Güncel

“Hasta mahpus Devrim Ayık'a özgürlük”

Antalya L tipi kapalı ceza infaz kurumunda tutuklu bulunan hasta tutuklu Devrim Ayık için annesi Hülya Ayık, oğlunun ve tüm hasta tutukluların serbest bırakılması için imza kampanyası başlattı.

22 Ocak 2020 Saat: 00:21
“Hasta mahpus Devrim Ayık'a özgürlük”
“Hasta mahpus Devrim Ayık'a özgürlük”

ANTALYA


Hasta Mahpuslar sorunu tüm yakıcılığıyla karşımıza çıkmaya devam ediyor. "Dayanışma Yaşatır ! " sözünün hiç bu kadar güncel değeri olmamıştır. Dayanışmaya bu kampanya ile bir adım atmaya ne dersiniz dostlar ?!
http://chng.it/x9DGwKmr

İnsan Hakları Derneği (İHD) Merkezi Hapishaneler Komisyonu'nun 2019 yılı raporuna göre cezaevlerinde 458’i ağır olmak üzere bin 334 hasta tutuklu var. Bunlardan biri de Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi'nde olan yüzde 76 engelli ve CHRON hastası (bağırsak zehirlenmesi) Devrim Ayık.

Anne Hülya Ayık tarafından başlatılan ve destek çağrıısı yaptığı oğlu için yaptığı duyuruda şu bilgileri verdi:

24. 02.1991 doğumlu oğlum Devrim Ayık 11.10 2019 tarihinden beri Antalya L tipi kapalı ceza infaz kurumunda tutuklu bulunmaktadır.

Kendisine 2012 yılından bu yana nadir görülen CHRON hastalığı teşhisi ( Bağırsak zerhirlenmesi) konulmuştur bu nedenle iki defa ameliyat olmuş yaklaşık bir metre kadar bağırsağı alınmıştır. Bu nadir görülen bir hastalık olduğundan tedavisi için tam bir çözüm bulunmamaktadır.

Oğlum Devrim Ayık Cezaevinde bulunduğundan kaynaklı tedavisi yapılmıyor ve Diyetisyen tarafından hastalığına uygun olarak verdiği beslenme diyeti verilmiyor. Gerek diyetisyenin yazdığı diyetin uygulanmamasından, gerek tedavisinin yapılmadığından ve sağlıksız Cezaevi ortamından kaynaklı Devrim'in durumu gün geçtikçe ağırlaşıyor. Bu konuda Cezaevi yetersiz kalmaktadır.

Tedavi olarak hastalığın Kansere dönüştürmesini geciktirmesi için sadece iki haftada bir HUMİRA iğne vurulmaktadır.

17. 01 2020 tarihinde Devrim fenalaştığı için koğuş arkadaşlarının baskısıyla Acile kaldırılmış tam bir tedavi yapılmadan anlık bir müdahale ile Cezaevine tekrar getirilip koğuşuna bırakılmıştır.Oğlum Devrim Ayık uzun süredir yataktan kalkamıyor tuvalet ihtiyacına bile arkadaşlarının desteğiyle gitmektedir.

Oğlum Devrim Ayık 19.01. 2020 tarihinde Avukat görüşüne Gardiyanların desteğiyle tekerlekli sandalyede getirilmiştir. Şu an ki durumu çok ciddi öksürmesi var. Son iki haftadır sol burun deliğinden kan akıyor. Ayrıca ağızdan her gün kan atıyor. Yine hastalığına uygun besinler tüketmediğinden ve tedavisinin yapılmadığından kaynaklı makatta da her tuvalet çıkışında kanama, tahriş ve şişkinlikler oluşmuştur. Boğazında iltihaplanmalar başlamış ciddi Kalp sıkışması yaşamaktadır. Kansızlık ta ciddi artış mevcut olup elleri ve yüzü beyazlamıştır. Kendisine bir an önce kan takviyesi yapılması gerekir ama Cezaevi yönetimi tarafından engellenmektedir. Bağırsaklarda ciddi ağrılar başlamış, Kulaklarında işitme kaybı artmıştır. Devrim 2006'dan bu yana Sağ gözünü tamamıyla kaybetmiş. Sol gözü miyop 30 derece gözlük ile bir metreye kadar görebiliyor. Devrim %76 engelli olup bu husus heyet raporuyla da sabittir. Devrim'in kendisi durumuyla ilgili gerek Adalet Bakanlığına, gerek Cezaevi Savcılığına ve tüm kurumlara yapmış olduğu başvurulara hiç bir yanıt alamamıştır.

Oğlum Devrim Ayık’ın hayati tehlikeli duruma ulaşmıştır. Gerekli tüm kurum ve kuruluşları sivil toplum kuruluşlarını Türk Tabibler Birliği kurumunu duyarlı olmaya çağırıyorum. Cezaevinden bir cenaze daha çıkmasın buna engel olmak insanlık görevidir. Bu temelde tüm insanlığa sesleniyorum. Gelin hep birlikte Hasta Mapuslara özgürlük, Devrim Ayık'a özgürlük diyelim.


Hasta Mahpuslar sorunu tüm yakıcılığıyla karşımıza çıkmaya devam ediyor. "Dayanışma Yaşatır ! " sözünün hiç bu kadar güncel değeri olmamıştır. Dayanışmaya bu kampanya ile bir adım atmaya ne dersiniz dostlar ?!
http://chng.it/x9DGwKmr

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız