Güncel

Hasta mahpuslar serbest bırakılsın...Tek tip elbiseye hayır eylemi

Galatasaray Meydanı'nda b,iraraya gelen tutsak yakınları “Hasta mahpuslar serbest bırakılsın!”, “Gürbüz Topçu serbest bırakılsın!”, “OHAL işkencesine son!” ve “Tek tipe hayır!” sloganları atttı.

21 Ocak 2018 Saat: 00:22
Hasta mahpuslar serbest bırakılsın...Tek tip elbiseye hayır eylemi
Hasta mahpuslar serbest bırakılsın...Tek tip elbiseye hayır eylemi

foto: Kerim Eren

Cumartesi günü Saat 13.30'da Galatasaray Meydanı'nda pankart ve hasta tutsakların fotoğraflarının açılmasıyla “F” şeklinde oturma eylemi başlatılırken “Hasta mahpuslar serbest bırakılsın!”, “Gürbüz Topçu serbest bırakılsın!”, “OHAL işkencesine son!” ve “Tek tipe hayır!” sloganları atıldı.

Eylemde ilk sözü Hapishane Komisyonu adına Muharrem Kurşun aldı. Kurşun, tek tip elbise saldırısına karşı duyarlılık çağrısı yaptı.Komisyon adına basın açıklamasını ise Emine Küçükbumin okudu. “OHAL'le birlikte hapishanelerdeki hak gaspları ve hak ihlalleri sınırsız bir şekilde arttı” ifadeleriyle başlayan açıklamada son üç aylık dönemde ise sürgün sevk saldırısının tırmandığı belirtildi. Birçok hapishaneden sürgünle başka hapishanelere gönderilen tutsaklara yönelik saldırı ve hak gasplarının yolda ve gittikleri hapishanelerde devam ettiği söylenen açıklamada, sürgün edilen tutsakların havasız ringlerle başka kentlere götürüldükleri, eşyalarını ve ilaçlarını zamanında alamadıkları ve “disiplin cezaları” ile karşılaştıkları anlatıldı.
Hapishane yönetimi sahte dilekçe yazmış
İzmir Kırıklar 1 No'lu F Tipi Hapishanesi'nde bulunan Vefa Kartal isimli hasta tutsağın suç duyurusunda bulunduğu dilekçelerini hapishane idaresinin ilgili makamlara göndermediği, bu nedenle açlık grevine başlayan Kartal'ın çağrıldığı savcılık tarafından “Sen sağlık sorunları nedeniyle açlık grevinde değil misin?” diye sorulduğu aktarıldı. Bu olayla hapishane yönetiminin tutsaklar adına sahte dilekçe yazdığının ortaya çıktığı belirtildi.
“Günlük yaşamımı sürdüremiyorum”
Açıklamanın devamında hasta tutsak Gürbüz Topçu'nun kendilerine gönderdiği mektupta sağlık durumunu şu şekilde anlattığı belirtildi:
“Ağır yaralı durumuma ilişkin kafamın sol tarafında aldığım mermi sonucu sol gözümü kaybettim. Sol omuzumdan aldığım mermi nedeniyle kemikler zarar görmüş, kolumu hareket ettirmekte zorlanıyorum. Ayaklarım da benzer durumda. Üç kez bana ilaç verildi, yaşamımı kaybetme noktasına geldim. İlaç verilerek beynim uyuşturuluyordu. O şekilde sorguya alınıyordum.
Bu yaralı halimle tutuklanıp Elazığ 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Hapishane'ye getirildim. Hapishane girişinde yarlı durumumu anlatıp arkadaşlarımın yanında kalmak istediğimi söyledim. Zaten ayakta duramıyordum. Hapishane yönetimi beni tekli hücreye koydu. Günlük yaşam faaliyetlerimi karşılamakta zorlanıyorum. Yaşam tecriti uygulanıyor. Üç kişilik hücreye geçme talebim de karşılanmıyor. Göz ameliyatım yapılmalı, sağ gözüm bulanıklaşıyor. Başımın sol tarafında ağrı devam ediyor. Zaman zaman bilinç kaybı yaşıyorum. Günlük yaşamımı sürdüremiyorum.”
Açıklama, “Hasta mahpusların tedavilerinin önündeki engeller kaldırarak tedavi edilmeli ve serbest bırakılmalıdır” ifadeleriyle sona ererken eylem de sloganlarla bitirildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız